Més d’un miler d’escolars de nou centres educatius de Martorell s’han sumat avui a la celebració del Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC), una iniciativa que organitza l’Ajuntament de Martorell juntament amb el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC). Les escoles i instituts del municipi han programat activitats a diferents indrets de Martorell per exercitar el cos durant l’horari lectiu, amb l’objectiu de valorar l’entorn natural i urbà i promoure els hàbits saludables, posant l’activitat física al servei de l’educació, la cultura, la salut i la cohesió social.
El DEFC és una iniciativa que aplega estudiants, professors i voluntaris seguint el lema ‘Estil de vida actiu per a tots i per sempre’, en què els propòsits principals són “donar a conèixer la nova forma d’impartir l’Educació Física des d’un vessant integrador, variat i divertit, que contribueixi a adoptar un estil de vida actiu als infants i joves”, ha explicat Albert Ginés, tècnic de la Regidoria d’Esports de l’Ajutament. A més, també es vol promoure “l’ús d’espais públics entesos com a oportunitats que ens ofereix el territori de Martorell per la pràctica d’activitat física i esport”.
Albert Ginés, tècnic Regidoria d'Esports
A banda de fomentar la pràctica d’activitats físiques pel benestar físic, psíquic i social, i conscienciar dels alts índexs de sedentarisme al nostre país, mitjançant aquest projecte també s’han volgut transmetre els valors que la pràctica de l’activitat física ajuda a potenciar: esforç, superació, cooperació i empatia. Una altra de les motivacions principals del Dia de l’Activitat Física al Carrer és promoure la necessitat d’un augment d’hores d’Educació Física al sistema educatiu en sintonia amb l’opinió del ministeri de sanitat, el Consell Superior d’Esports (CSD), la UNESCO i l’OMS.
Els emplaçaments designats per a dur a terme les activitats han estat la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, les places Sant Joan Bosco i Lluís Rigalt, el parc de la Sínia, la plaça Pere Teixinè, el Parc Fluvial del riu Anoia, la plaça Pompeu Fabra, la plaça de les Cultures, i el Parc Forestal Can Cases. Tal com ha afirmat Ginés, “cada centre ha decidit l’emplaçament, el contingut i el desplegament de les activitats”. Així, s’ha conclòs que “els formats que més han funcionat són el de gimcana i el de circuit d’estacions”, i s’ha remarcat que “enguany moltes de les activitats han estat orientades cap a l’esport inclusiu”.
Albert Ginés, tècnic Regidoria d'Esports
A la iniciativa s’hi han sumat els centres La Mercè, Els Convents, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Lola Anglada, Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Pompeu Fabra i Joan Oró.