Martorell, amb el Dia de Conscienciació de la Malaltia de Huntington

301

L’Ajuntament de Martorell dona suport al Dia de Conscienciació de la Malaltia de Huntington, que es commemora aquest diumenge, 5 de maig. A petició de la Federación Española de Personas Afectades por la Enfermedad de Huntington (FEPAEH) i de l’Associació Catalana de Malalts de Huntington, se suma a la campanya #LightItUp4HD2024 il·luminant de color blau i porpra el pont d’Anoia per donar visibilitat a aquesta malaltia.

Aquesta jornada de conscienciació pretén donar a conèixer la malaltia i destacar la necessitat de prestar una atenció integral i un suport continuat a les persones afectades i al seu entorn familiar i cuidador, per tal de millorar la seva qualitat de vida.

La Malaltia de Huntington o corea de Huntington és una malaltia minoritària, neurodegenerativa i hereditària. Provoca alteracions en el moviment, la personalitat i cognitives. La recerca en aquest àmbit ha proporcionat tractaments que milloren la qualitat de vida de les persones afectades, però encara no hi ha una cura definitiva.