Montse Ariza i la seva filla Queralt Puig, al programa ‘Farem el que podrem’ de Gemma Nierga

700
Gravació 'Farem el que podrem'

Les martorellenques Montse Ariza i Queralt Puig, mare i filla, han participat aquest dissabte al programa Farem el que podrem de La 2 Catalunya de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). Un espai, presentat per la periodista Gemma Nierga, amb testimonis famosos i anònims que reflexionen sobre l’actual model de criança i la pressió a l’hora d’educar.

Farem el que podrem s’emet cada dissabte, a les 21.30h. Es va estrenar el 6 d’abril i consta de vuit capítols que aborden temàtiques diverses sobre la criança. Aquesta setmana, la comunicació amb els fills i filles, amb la participació de l’actor Eduard Farelo, la periodista Elisenda Roca i l’il·lustrador Joan Turu. Montse Ariza i Queralt Puig, com a paradigma de comunicació fluida entre mare i adolescent, han estat els testimonis anònims d’aquest episodi.

El director del programa, Quique Quera, comenta que les van seleccionar “perquè tenen una relació molt especial i enriquidora” i perquè “comparteixen un projecte, un programa a l’emissora municipal Ràdio Martorell. Quina millor manera de comunicar-se entre elles”. “La Montse li ha passat molts dels valors que considera fonamentals a la Queralt i tenen una relació molt bonica”.

Quique Quera, director 'Farem el que podrem'

Ariza explica que, amb el seu marit, han “intentat posar pocs límits” a les seves dues filles i “dir-les que no poques vegades, només quan posaven en perill la seva salut o la d’algú altre. Tot el que elles han volgut fer els hem dit que sí, però això porta al darrera una sèrie d’aprenentatges diaris perquè sàpiguen triar què es pot fer i què no en tot moment”.

Montse Ariza, professora La Mercè

“Que la seva paraula sigui valuosa, que siguin compromeses amb el que fan, que diguin sempre la veritat, i que la prioritat sigui els estudis i la família”, són alguns dels seus estendards educatius.

Montse Ariza és professora de Matemàtiques de Secundària al Col·legi La Mercè de Martorell i Queralt Puig està estudiant 2n de Batxillerat i, el proper curs, vol fer Periodisme, carrera que també li hagués agradat estudiar a la seva mare. Fa dues temporades, van iniciar a Ràdio Martorell 91.2 FM el programa +q talents, on quinzenalment entrevisten personatges amb habilitats especials en algun camp i comenten amb ells l’actualitat.

“Era una oportunitat, no només de passar temps juntes, ja que estic fent Batxillerat i no tinc tant de temps, sinó també d’introduir-me en el món de la ràdio. A més, també ho he fet servir com a part pràctica del meu Treball de Recerca (TDR) que tractava sobre el món radiofònic”, diu Puig.

Queralt Puig, estudiant 2n Batxillerat

“La relació amb la Queralt és molt fàcil, però amb el programa tenim el compromís de passar unes hores a la setmana juntes. El dia a dia fa que cadascú tingui mil coses i trobar temps ens costa. Això és un espai en què estem les dues treballant plegades segur”, afegeix Ariza.

Montse Ariza, professora La Mercè

El programa el van gravar el passat mes de juliol al Centre Cultural i als estudis de Ràdio Martorell, ubicats a la tercera planta de l’equipament, i es pot recuperar en diferit a la plataforma RTVE Play.