L’èxit de participants al 1r Concurs de Cant Josep Palet obliga a allargar el certamen

654

Degut a l’alt nombre de participants, 65 cantants de 9 nacionalitats diferents, els organitzadors del 1r Concurs de Cant Josep Palet han hagut d’ampliar a un dia més les semifinals del certamen. Es faran aquest divendres i dissabte; diumenge 12 de març serà la gran final. El concurs es desenvoluparà a l’auditori del Centre Cultural i els participants hauran d’interpretar dues peces musicals.

Aleix Palau, comissari de l’Any Palet i president de les Joventuts Musicals de Martorell, ha explicat que “no hi ha massa concursos de cant de nivell mitjà a tot l’Estat, per això comptem amb un alt índex de participació amb cantants de Rússia, Argentina, Xile, Colòmbia, Polònia o França”.

El certamen és obert al públic i l’entrada és gratuïta. Demà divendres començarà a les 16.00h i actuaran una quinzena de participants. La resta concursaran dissabte, a partir de les 11.00h del matí. Palau assessora que “es podran escoltar veus molts interessants i d’un nivell molt alt”. La final es farà diumenge, a partir de les 17.00h, a l’Auditori del Centre Cultural.

El jurat el composen la directora artística del Gran Teatre del Liceu Christina Scheppelmann, el director dels Amics de l’Òpera de Sarrià, Assunto Nese, la mezzosoprano martorellenca Anna Tobella i els crítics musicals Roger Alier, Jordi Maddaleno i Aleix Palau.

Els premis

El guanyador obtindrà un premi de 1.000 euros, ingrés a la Xarxa de Músiques 2018-19 de les Joventuts Musicals de Catalunya, prendre part en el Concert del Cicle M’Clàssics de Martorell 2017-18 i un diploma-, i el segon i tercer premis, inclouran l’actuació al Cicle M’Clàssics i un diploma. També es concediran els premis de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sarrià, el premi 7 Portes, el premi del públic, el premi al millor intèrpret de bel canto italià i el premi al millor intèrpret de música catalana que se li ha donat el nom del compositor martorellenc, Leandre Sunyer.