La saltadora martorellenca Berta Hernández s’estrenarà dissabte en un Campionat d’Espanya

972

L’atleta del Martorell Atlètic Club, Berta Hernández, debutarà en un campionat d’Espanya aquest dissabte de categoria juvenil, a Sabadell. Hernández, qui s¡’estrenarà en una cita estatal aquest cap de setmana, serà l’única representant del MAC en la última competició de pista coberta de l’any. El salt de 5,34m va valer a Hernández la mínima per a l’estatal el passat mes de febrer, a més de convertir-se en la primera medalla del curs per a la martorellenca.

La temporada 2016-2017 està provant a Hernández, qui està fulminant les seves millors marques i qui està trobant en la pista coberta la millor manera per superar els seus millors salts. Després de quedar-se en els 5 metres la campanya anterior, els 5,30 han sigut el llistó a superar en els primers mesos del curs. Hernández ha aconseguit el millor salt de la seva carrera i provarà sort al Campionat d’Espanya de pista coberta, que tindrà lloc a una pista que coneix, que li és familiar.

Amb una medalla al sac

El salt de 5,34m va ser la distància que va dur a l’atleta del MAC a embutxacar-se la medalla de bronze del Campionat de Catalunya. El passat 25 de febrer, l’alegria va ser doble per a la martorellenca, que va pujar al podi de la màxima competició catalana i que es va assegurar la presència a l’estatal.

El debut d’Hernández es vesteix amb il·lsuió i ganes. Per a la martorellenca, tocar les medalles a Sabadell serà un repte molt difícil, i és que les marques per convertir-se en campiona d’Espanya ronden els 5,60m, un registre que, diu Hernández, és lluny dels seus salts. Malgrat tot, assegura que viatjarà fins a Sabadell amb ganes de gaudir de la competició i de conèixer aquest tipus de competició.