Presentada al Molí Empresa la nova edició del programa d’inserció ‘Ocupa’t Dones’

1116

Més d’una vintena de dones, de les 40 participants, han assistit aquest matí a la presentació del programa ‘Ocupa’t Dones’ emmarcat en les activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, en col·laboració amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Martorell.

El Centre de Promoció Econòmica posa en marxa el programa ‘Ocupat’ Dones’ en la seva 5a edició, “un projecte de foment de la inserció laboral adreçat a dones en situació de reincorporació al mercat de treball que combina accions d’orientació i formació”, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, LLuís Amat.

Les accions formatives del programa s’han iniciat avui amb la presentació del projecte a càrrec de la tècnica del programa, Cristina Pascual i la intervenció de Carme Cordón, responsable del SIAD, que ha presentat les accions formatives que es realitzaran, la primera de les quals serà un taller d’apoderament per a dones, que es farà divendres 31 de març, de 10.00 a 12.00h, al Molí Empresa.

En aquesta nova edició hi participaran 40 dones d’entre 18 i 56 anys. La mitjana d’edat de les participants és de 38 anys i tenen un nivell de formació bàsic i mig. “Durant dotze mesos combinaran accions d’orientació i formació professionalitzadora amb pràctiques en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies”, ha indicat el regidor. Totes les accions segueixen un fil conductor al llarg del procés: la relació amb una mateixa, la relació amb els altres, la reflexió sobre el treball, l’autoconeixement, el coneixement de l’entorn, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.

El programa ‘Ocupa’t Dones’ és un dispositiu específic de caràcter experimental i innovador “per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecteTreball als Barrisi cofinançat pel Fons Social Europeu. “La passada edició va finalitzar al desembre amb un percentatge d’inserció laboral del 55% de les seves participants”, ha subratllat Amat. Durant l’any passat, 51 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell van tenir l’oportunitat de participar en aquest projecte aconseguint, 28 d’aquestes dones, un contracte de treball.

Les dones interessades a participar encara poden realitzar la seva preinscripció, omplint el formulari online a la pàgina web del Centre de Promoció Econòmica, o de manera presencial al mateix Molí Empresa (camí del Riu s/n).