L’exposició ‘Cavall Fort celebra 60 anys’ es pot visitar a la Biblioteca

434

La revista juvenil Cavall Fort commemora el seu aniversari amb l’exposició itinerant Cavall Fort celebra 60 anys. Es pot veure tot aquest mes de novembre a la Biblioteca Francesc Pujols. Aquesta exposició està basada en el dossier que la revista va publicar el desembre passat, ple de jocs, i que animava els lectors a entrar a l’edifici de Cavall Fort: un edifici imaginari i força esbojarrat. Ara, amb l’exposició, us conviden a viure aquesta experiència.

“Volem celebrar aquesta fita, compartint amb els lectors de casa nostra, de la Biblioteca Francesc Pujols, aquesta exposició formada per diversos jocs ambientats a l’edifici on es fa la revista. Així, els visitants podran descobrir diferents àmbits de Cavall Fort, mentre els més joves realitzen diferents activitats lúdiques relacionades amb la publicació”, diu Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca.

Josefina Canals, tècnica de la biblioteca

Cavall Fort és una revista juvenil i infantil en català que es publica cada 15 dies i engloba continguts diversos com són reportatges, còmics o entrevistes. S’adreça al públic a partir de 9 anys. El seu objectiu principal és adreçar-se als lectors en català, d’una forma entretinguda i estimulant per la seva creativitat.

Aquest projecte va néixer l’any 1961, en plena dictadura franquista, amb la finalitat que els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Per poder tirar-la endavant, es va buscar el suport dels Bisbats de Vic, Girona i Solsona, que es van ocupar de donar-li cobertura legal davant l’adversitat del règim.

Després de sis dècades, la revista s’ha convertit en tota una institució i ha rebut diversos guardons, entre ells el Premi Maria Rius, lliurat recentment en reconeixement a les seves il·lustracions. A més, Cavall Fort també va tenir en compte el públic que es troba en les primeres etapes d’aprenentatge de la lectura i va dur a terme un altre quinzenal, anomenat El Tatano.