L’Hospital Sagrat Cor avança cap a la digitalització total dels documents clínics

460
Foto: Hospital Sagrat Cor

L’Hospital Sagrat Cor ha impulsat un procés de digitalització de documents clínics per millorar la gestió de pacients i l’eficiència administrativa. A més, ha implementat un sistema innovador de signatures digitals a tota l’àrea d’hospitalització, que permet a múltiples professionals signar informes de manera optimitzada. Amb aquest nou sistema s’ha aconseguit un accés més ràpid i eficient a informació clínica de la persona usuària per part del personal assistencial, reduir el temps de resposta a les peticions d’informes i millorar la petjada ecològica.

La digitalització dels documents clínics té com a objectiu principal eliminar el flux de correu intern d’informes en paper, optimitzant i eliminant les tradicionals safates físiques utilitzades per a la gestió documental. Aquest esforç ha inclòs la digitalització completa dels circuits interns de moviment de documentació clínica dels pacients. Gràcies a aquest nou procediment, tots els informes clínics, socials i judicials es gestionen totalment de manera digital.

Amb aquesta transformació digital s’ha aconseguit reforçar la seguretat i protecció de les dades dels pacients, garantint al màxim la confidencialitat i integritat de la informació. D’altra banda, l’agilització del procés de signatura de documents ha permès una reducció considerable en el temps de resposta a sol·licituds d’informes judicials, per exemple, passant d’un rang de 10 a 15 dies a menys de 48 hores. Aquesta millora substancial no només incrementa l’eficiència operativa de l’hospital, sinó que també facilita un accés més immediat i eficient per part del personal sanitari, millorant la coordinació dels equips i optimitzant la gestió de pacients. Finalment, aquest sistema ha permès reduir de manera destacada l’ús de recursos naturals i la petjada ecològica de l’hospital.

“La implementació d’aquest nou sistema en la gestió d’informes ha suposat un canvi radical en la nostra manera de treballar. Després d’analitzar els diferents circuits interns i externs i d’anar assolint els objectius planificats, hem eliminat tasques de poc valor afegit i s’ha optimitzat el temps, invertint-lo en tasques més qualitatives que repercuteixen tant en l’atenció a l’usuari com en la gestió administrativa pròpiament”, explica Isabel Rivera, coordinadora de l’Àrea de Gestió de Pacients i la Unitat d’Atenció a l’usuari.

Amb aquestes iniciatives, l’Hospital Sagrat Cor reafirma el seu compromís amb la innovació tecnològica i la millora contínua de l’atenció sanitària, posant-se a l’avantguarda de les pràctiques hospitalàries més innovadores per proporcionar una atenció més efectiva, segura i centrada en el pacient.