L’Hospital Sagrat Cor rep el Segell d’Excel·lència EFQM 400+

2468
Segell Excel·lència Hospital Sagrat Cor
El Sagrat Cor rep el Segell d'Excel·lència

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell ha rebut el Segell d’Excel·lència Europea 400+, un reconeixement que premia la trajectòria de l’Hospital i destaca l’eficiència, l’alta qualificació professional i la qualitat humana de tots els treballadors i treballadores de la institució, així com avala també els objectius, estructura i organització de la mateixa.

Aquesta distinció és de caràcter internacional i la concedeix el Club d’Excel·lència en Gestió (CEG). El centre de Germanes Hospitalàries ha aconseguit aquest reconeixement després de superar amb èxit l’avaluació externa realitzada per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) amb una puntuació global de 401 – 450 punts EFQM, puntuació que indica el compliment en un 40% els requisits que proposa aquest model d’excel·lència. L’informe d’avaluació destaca “l’atenció integral que ofereix l’Hospital, atenent a la persona en totes les seves dimensions (física, psíquica, social i espiritual) amb una alta qualitat humana” i “una alta qualificació professional” com els punts més forts de la institució martorellenca.

El Director Mèdic i Coordinador de Qualitat de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor, el Dr. José Carlos Franquelo, ha valorat la importància d’aquest reconeixement internacional d’excel·lència i qualitat i ha destacat la capacitat de l’Hospital d’aconseguir aquesta distinció adaptant els recursos disponibles. “Es premia tenir tots els processos de treball ben integrats i que aquests siguin eficients” ha dit Franquelo, qui considera un èxit que l’entitat aconsegueixi “els objectius que nosaltres proposem amb els mitjans disponibles i de manera eficient”.

Dr. José Carlos Franquelo, Director Mèdic i Coordinador de Qualitat Sagrat Cor

A l’acte, celebrat aquest migdia a la Sala d’Actes de l’Hospital Sagrat Cor, hi ha assistit també l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i el gerent de l’àmbit metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona, Joan Puigdollers. Per Fonollosa, aquest Segell d’Excel·lència “acredita tota la feina que el Sagrat Cor està duent a terme els darrers anys” i ha volgut agrair a tots els treballadors i treballadores de la institució el treball diari a l’Hospital.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La Superiora de  l’Hospital Sagrat Cor, Sor Maria Luisa González i el gerent de la institució, José Maria Peña, han estat els encarregats de rebre aquesta distinció en nom de l’Hospital de les mans de la Directora de Reconeixement i Avaluadors del CEG, Susana Fábregas i la Directora d’AENOR Internacional a Catalunya, Eva Subirà.  Fa 15 anys que l’Hospital Sagrat Cor va sumar-se a aquest model d’excel·lència, però ha estat el pla estratègic 2014-2017 que va engegar la institució el que ha acabat de certificar aquest reconeixement. Per al Gerent de l’Hospital aquest és un fet per celebrar i un incentiu més per continuar treballant. “Cal seguir treballant en aquest model EFQM d’excel·lència i el proper pas és aconseguir el reconeixement dels 500 punts” ha confirmat Peña.

José Maria Penya, gerent de l'Hospital Sagrat Cor