L’Hospital Sant Joan de Déu acomiada el doctor Chalco, víctima del coronavirus

2755
Minut de silenci Mario Rafael Chalco
Minut de silenci Mario Rafael Chalco

Més de 100 de persones han dit adéu aquest migdia al doctor Mario Rafael Chalco, que treballava a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell des de fa prop d’un any i que ha mort a causa de d’una pneumònia agreujada pel coronavirus. El minut de silenci que s’ha convocat a les portes del centre hospitalari ha reunit personal sanitari i veïns de Martorell. També ha comptat amb la presència de la vídua de Chalco, així com de l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Andreu González, Elisabeth Plaza i Sole Rosende.

Chalco, de 52 anys, va ser contractat des d’Argentina, el seu país d’origen, en una campanya de captació de doctors per a hospitals catalans i la seva família va arribar al Nadal per visitar-lo, però va quedar-hi atrapada a causa de la pandèmia. La seva vídua i els seus quatre fills es quedaran a Martorell fins que la seva situació burocràtica (pel moment, els seus visats de turista han expirat) es resolgui. El doctor va infectar-se de coronavirus i va estar ingressat a l’Hospital de Bellvitge.

Durant el confinament, la vídua de Chalco també va infectar-se de coronavirus i va haver d’aïllar-se dins el domicili on resideixen amb els quatre fills. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha tingut cura en tot moment de les necessitats de la família.

El consistori treballa ara amb la Conselleria de Salut per tal que es pugui tramitar un visat exprés per a la família de Chalco, i farà la petició, de manera conjunta amb Salut, a la delegació espanyola. Fonollosa assegura que és una situació molt complicada perquè no tenen NIE, però que faran tot el possible per tal que els familiars del doctor puguin regularitzar la seva situació a Catalunya.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El doctor Vicente Barragán, adjunt al servei d’Urgències i company de Chalco, ha destacat d’ell que era “una persona recta, carinyosa i molt oberta. A nivell professional mai va tenir una queixa i ens ha deixat un gran dolor. Era de les persones que et deixen petjada”.

Vicente Barragán, doctor adjunt servei Urgències