L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell presenta el projecte ‘Hospital Cardioprotegit’

1747
Hospital Sant Joan de Déu
Hospital Sant Joan de Déu

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va presentar al 1r Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya el projecte ‘Hospital Cardioprotegit’, que es va posar en marxa al juliol. Garanteix una desfibril·lació precoç abans de 3 minuts després d’una aturada cardiorespiratòria en qualsevol espai intern i exterior més proper al centre hospitalari.

Les aturades cardiorespiratòries hospitalàries “constitueixen un problema de primera magnitud en relació a la gravetat, en què hi ha evidència que la mortalitat, les seqüeles neurològiques i els costos que originen es podrien disminuir escurçant el retards en la resposta assistencial”, segons ha explicat la cap d’Àrea d’Infermeria de l’Hospital de Martorell i encarregada de la ponència, Encarni Dengra.

El centre hospitalari ha estratificat les diferents àrees de risc d’aturada cardiorespiratòria per adequar l’equipament, formació i protocols en suport vital. “Els resultats obtinguts són una millor eficàcia en la resposta en l’aturada cardiorespiratòria, reducció de costos en equipament (43.694 euros) i una millor formació amb un elevat grau de satisfacció dels professionals formats”, ha remarcat.

La presentació del projecte va ser premiada com a millor comunicació oral, en el marc del 1r Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya, que es va celebrar el 27 i 28 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona).

Dengra ha agraït el reconeixement i ha subratllat que “és un clar exemple de com els professionals d’aquesta institució han emprat tots els seus coneixements per aconseguir mitjançant un projecte fer una aplicació racional dels recursos, per donar el millor suport a les necessitats dels usuaris”.