L’Hospital Sant Joan de Déu donarà suport al servei de pediatria de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

2231
Josep Serrat, director planificació HSJD; Manuel del Castillo, gerent HSJD; Manuel Álvarez, director-gerent FHSJDM, i Rafael Gómez, adjunt direcció-gerència FHSJDM
Josep Serrat, director planificació HSJD; Manuel del Castillo, gerent HSJD; Manuel Álvarez, director-gerent FHSJDM, i Rafael Gómez, adjunt direcció-gerència FHSJDM

Els professionals de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) podran compartir pràctiques i coneixements, com guies i protocols, amb un centre especialitzat i referent en pediatria com és l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD). La signatura del conveni s’ha fet efectiva aquest dijous per part del Dr. Manuel del Castillo, gerent de l’HSJD i el Dr. Manuel Álvarez, director-gerent de la FHSJDM a la seu de l´Hospital de Martorell.

L’acord se centra en els àmbits de l’atenció assistencial, la formació continuada, la docència i la recerca. El director-gerent de la FHSJM, Dr. Álvarez ha destacat que “aquest conveni ens permet donar un pas endavant en l’àrea de pediatria ja que a partir d’ara comptem amb un soci-col·laborador de primer nivell. En aquests moments podem dir que el nostre servei de pediatria està acompanyat per l’HSJD”.

Dr. Álvarez, director-gerent FHSJM

El gerent de l’HSJD, el Dr. Manel del Castillo ha afegit: “El Baix Llobregat Nord és un territori que està inclòs dins l’àrea d’influència que el CatSalut assigna al nostre hospital. Aquest acord, doncs, és una aliança natural que redundarà en benefici dels pacients”.

Dr. Manel del Castillo, gerent HSJD

La col·laboració també contempla la millora en els fluxos d’usuaris entre ambdues entitats. Això implicarà que serà molt més fàcil i àgil la consulta i també, la derivació de pacients entre centres. A més a més, permetrà la reordenació de les prestacions que ofereixen les dues organitzacions dins del seu àmbit d’influència.

Signatura conveni Hospital Sant Joan de Déu

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d’història, dona servei a una població de referència d’uns 160.000 habitants.

És una fundació de titularitat privada que pertany al SISCAT (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública) del Servei Català de la Salut i que proporciona cobertura assistencial a les comarques del Baix Llobregat Nord (Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes); Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d’Hortons); Anoia (Masquefa, El Bruc); Vallès Occidental (Urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca pertanyents al municipi de Castellbisbal).

L’Hospital Sant Joan de Déu és un dels principals referents dintre i fora de Catalunya en pediatria, obstetrícia i ginecologia, i en àrees d’alta especialització com les neurociències, la neonatologia, l’oncologia o la cardiocirurgiana. El centre, que pertany a l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, atén cada any més de 120.000 urgències, 25.000 ingressos i 200.000 visites, combinant la darrera tecnologia amb una assistència personalitzada basada en els seus valors d’hospitalitat i solidaritat.