L’Hospital Sant Joan de Déu rep l’acreditació AMED de l’Agència de Salut Pública

1015

El menjador laboral i la cafeteria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell han estat acreditats amb la certificació AMED per promoure la dieta mediterrània. La directora del Servei Regional de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Cristina Pérez, ha lliurat avui l’acreditació al director-gerent de l’Hospital, Manuel Álvarez, i al director de Comertel, Francesc De Paula.

La cafeteria i el menjador laboral de l’Hospital Sant Joan de Déu ofereix un espai de restauració renovat recentment. L’empresa Comertel s’encarrega del servei i vetlla l’oferta saludable i variada per a que els comensals puguin trobar la seva opció diària. L’oferta laboral consta de tres opcions de primer, amb varietat de verdures i llegums i un bufet d’amanides. També hi ha tres opcions de segon plat i una opció de planxa diària de carn i peix (fet al moment) a la vista del comensal. L’oferta de postres inclou fruita diària de temporada i tota mena de làctics baixos en greix.

La directora del Servei Regional de Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Cristina Pérez, ha dit que “amb aquestes acreditacions aconseguim vetllar per la salut de la comunitat i que els més de 100 comensals que passen per l’Hospital tinguin la possibilitat de gaudir d’una dieta equilibrada, variada i mediterrània”.

Manuel Álvarez, director-gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha explicat que “l’espai físic del menjador ha canviat els darrers temps, fent-lo més amable i lluminós, i atraient més comensals”. Álvarez també ha volgut destacar el concepte d’hospital comarcal comunitari, “cada cop més implicat en les polítiques de salut que es fan a l’àrea”.

Acreditació AMED
Amed és un projecte d’identificació i acreditació d’establiments de restauració promotors d’alimentació mediterrània i d’oci actiu, liderat per la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut en col·laboració amb municipis, consells comarcals, gremis de restauració, empreses, universitats i la Fundació Dieta Mediterrània, FDM.

Té com a objectius promoure i fomentar l’alimentació mediterrània en l’àmbit de la restauració col·lectiva, així com informar sobre opcions d’oci actiu al voltant de l’establiment tot facilitant als clients la tria d’opcions saludables.

Els restauradors interessats han de complir un seguit de requisits per obtenir l’acreditació que és lliurada pels corresponents municipis, la FDM i el Departament de Salut.

L’acreditació AMED garanteix la utilització d’oli d’oliva, per amanir i preparar els plats; una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús; prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats, fruita fresca abundant com a postres habituals, la inclusió de productes integrals i l’oferta de làctics amb baix contingut en greix.

Una estratègia del PAAS
La identificació i acreditació de restaurants Amed forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS. Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, liderat pel Departament de Salut, s’han dut a terme més de 60 accions en diferents àmbits, l’educatiu, el comunitari, el laboral i també en l’àmbit de la salut.