L’il·lustrador martorellenc Robert Garcia, autor del cartell de la Festa del Roser

455

El cartell de la Festa del Roser d’enguany és obra d’un il·lustrador de casa, en Robert Garcia. L’obra recull escenes del vi, des que es cull el raïm al camp i fins que el vi arriba a la copa per a degustar-lo, en tonalitats magenta i gris. Pel seu creador, és tot un orgull posar imatge a una de les festivitats que més li agrada del seu poble.

Un pagès i un temporer en plena verema, una noia trepitjant raïm, un sumiller o una parella degustant una copa són alguns dels personatges que autor descriu gràficament, a més de barrils, caixes, copes i ampolles. Garcia parla “d’una successió de gent que duu a terme diverses accions que representen tot el procés d’elaboració del vi, des del primer moment de la verema quan es cull el raïm i fins el darrer moment, quan es gaudeix d’una copa de vi en companyia”. Ho fa “seguint una gamma de colors molt lligada al raïm i al vi”, representats pel color magenta.

Robert Garcia, il·lustrador

Garcia va rebre l’encàrrec del cartell per part de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell i es va mostrar “encantat de poder fer-lo, de poder participar il·lustrant i posant imatge a una de les festes que més m’agraden”.

El cartell ja ha començat a difondre’s a través de mitjans materials i digitals i, segons explica l’il·lustrador, “de moment, el retorn que tinc és molt positiu i sembla que ha agradat força”. Igualment, veure’l per tot arreu “sempre és un plaer”.

Robert Garcia, il·lustrador

El martorellenc reconeix que de motivació no li ha faltat a l’hora de fer el cartell “d’una de les festes que més m’agrada al llarg de l’any a Martorell. Arriba en un molt bon moment del calendari i té en compte aquesta tradició vitivinícola de Martorell”. Afegeix que “és important retrobar-nos amb aquestes tradicions que teneim al voltant del raim de la vinya i de l’elaboració i producció del vi, no només per aquest context històric, sinó perquè hi ha productors locals i gent que treballa al voltant de la vinya i del vi, i han de poder dir-hi la seva”.

Robert Garcia, il·lustrador

Ara Robert Garcia està treballant en un parell de projectes editorials, i avança que, “si no canvia res fins a finals d’any, estaré treballant amb aquest parell de projectes i a principis d’any podria veure’ls publicats”.