L’Institut Maria Canela celebra el seu 12è aniversari reconeixent la tasca de professorat i Ajuntament

483

L’Institut Maria Canela ha celebrat aquest dijous el seu 12è aniversari a l’Auditori Joan Cererols. La pandèmia va deslluir els actes de commemoració dels 10 anys del centre i ara han volgut fer festa grossa. L’acte ha servit també per agrair la tasca de Jordi Díaz, director durant tots aquests anys que es jubila aquest curs, així com l’esforç de professorat i Ajuntament per posar en marxa el centre i convertir-lo en referent.

El curs escolar 2012-13, el centre va obrir portes amb 58 alumnes amb el nom de Secció Institut (SI) Martorell, compartint espais amb l’Escola Oficial d’Idiomes (avinguda Fèlix Duran i Canyameres, 15) i un tros del pati de l’Institut Joan Oró. Era la solució provisional que es va trobar mentre s’aconseguia un espai propi.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat com el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, del qual depenen els instituts públics, “va sol·licitar ajut a l’Ajuntament per poder ubicar un nou institut a la nostra població”.

L’Ajuntament va cedir-li l’antic Col·legi Montserrat (plaça Maria Canela), que es va començar a restaurar l’estiu de 2014. “Vam rescatar i seguir els plànols de l’emblemàtic arquitecte racionalista Josep Lluís Sert (Barcelona 1902-1983) qui, abans d’exiliar-se als Estats Units, va acabar l’Escola Els Convents i projectar el Col·legi Montserrat”. “Els començaments no van ser fàcils, però mica en mica va acabar consolidant-se un nou institut a casa nostra”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Actualment, l’Institut Maria Canela imparteix Educació Secundària Obligatòria (ESO) i compta amb 213 alumnes. “És un centre d’alta complexitat, que acull diversitat d’alumnes de diferents procedències culturals”, ha dit el director Jordi Díaz, qui ha afegit que “té un tarannà consolidat, amb personalitat i consistència, reconegut per la ciutadania”.

“La línia pedagògica ha anat prenent forma amb un aprenentatge significatiu, és a dir, el que s’hi aprèn té utilitat pràctica. Les experiències prenen protagonisme a les nostres aules i, a més, fomentem la convivència i el sentit de pertinença”, ha subratllat.

Díaz ha assegurat que “seguirem avançant tot cercant i millorant en metodologies i actuacions que condueixin a l’èxit educatiu”. El director ha reconegut “els professionals que fan la feina, que amb mirada atenta donen resposta a les necessitats dels joves a l’ESO, amb vocació de servei, i orientant alumnes i famílies”.

Jordi Díaz, director Institut Maria Canela

De la seva banda, la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha agraït la tasca encomiable del director Jordi Díaz i ha felicitat “totes les persones que al llarg dels anys heu format part d’aquest projecte i que formeu una petita gran família. Feu educació acadèmica i en valors, per millorar el futur dels nostres joves”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

L’acte de celebració dels 12 anys del Maria Canela ha clos amb el lliurament d’un obsequi per part de l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) al director del centre, el passi d’un vídeo amb la història de l’institut i un pica-pica a la Sala Muxart del Centre Cultural.