Lliurats a Càritas i la Creu Roja els 354 quilos de menjar recaptats al Sant Jordi Solidari

723

El Club Social Punt de Trobada i el Centre de Dia de les Germanes Hospitalàries han lliurat aquesta tarda 354 quilos d’aliments a Càritas i Creu Roja. L’acte s’ha celebrat a la seu social d’AFASM i ha comptat amb l’assistència de representants de les entitats organitzadores i receptores, i de la regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut de l’Ajuntament, Mercè Morera. Els aliments s’havien recaptat el dia de Sant Jordi i superen en més d’una cinquantena els quilos recollits l’any passat.

Els usuaris del club Social Punt de Trobada i del Centre de Dia van recollir, per Sant Jordi, 354 quilos de menjar, cinquanta més que l’any passat. Pasta i arròs van ser els aliments més habituals recollits a la carpa instal·lada a la plaça de les Cultures, però també es van donar conserves, sucs, sucres i farines, olis i vinagre, caldos envasats, patés, cafè, puré, llegums, galetes i fins i tot alguns productes d’higiene.

Tots aquests productes tindran com a destinació Càritas Martorell i Creu Roja del Baix Llobregat Nord, que els inclouran als respectius bancs d’aliments per a famílies molt necessitades. La representant de Càritas, Assumpta Clopas, felicitava els usuaris “pel magnífic treball fet en la confecció de les roses de feltre i les xapes que obsequiaven a tothom qui donava aliments. I sobretot perquè és molt important que la gent de Martorell tingui oportunitats de ser solidària, i gràcies a vosaltres, ho ha pogut exercir en un dia tan bonic”.

El president de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez, considerava que “sou entitats molt necessitades i, a més, ajudeu els demés. Tant Càritas com la Creu Roja també hem d’estar al costat vostre”.

Una gran experiència per als usuaris
Els usuaris dels dos centres organitzadors del Sant Jordi Solidari també van explicar què ha representat per ells el fet de poder participar en el projecte un cop més. La usuària del Club Social Punt de Trobada Gloria Sandoval destacava que “va ser molt gratificant ser a la parada i confeccionar les roses”.

En la mateixa línia es va manifestar l’usuari del Centre de Dia Diego Muñoz, per qui “l’experiència de poder participar en aquest projecte m’ha fet sentir molt bé, perquè hem pogut ajudar a persones necessitades, i més veient com venia tanta gent a donar menjar a la parada”.