Els voluntaris de Mans Mercedàries inauguren l’Escola Lutgarda a Kenya

1818
Inauguració Escola Lutgarda

L’ONG martorellenca Mans Mercedàries va inaugurar l’1 d’agost l’Escola Lutgarda. El projecte es va iniciar el 2015 a Ongata Rongai, un dels barris més perillosos de Nairobi (kenya). Gràcies al suport de l’entitat martorellenca, als seus padrins i col·laboradors, durant aquests anys s’han construït les aules de P3, P4 i P5, un menjador, una cuina, i aules de Primària. Aquest estiu, dins el 28è Camp de Treball de l’entitat, que ha tingut lloc del 7 de juliol al 7 d’agost, els voluntaris van acabar de decorar i pintar les aules per deixar-les a punt per a l’obertura oficial.

Al matí, després d’esmorzar, van sortir de l’escola tots els alumnes, professors i altres treballadors, les Sisters of Mercy i els voluntaris de l’ONG Mans Mercedàries per anar en autobús al Parc Nacional de Nairobi de Recuperació d’Animals.

A la tarda, va tenir lloc l’acte inaugural del centre amb els parlaments de Floriana Alberto com a Provincial de Kenya i Moçambic, qui va parlar de la gran importància de l’Escola per a Ongata Rongai, i va agrair a l’ONG Mans Mercedàries, a tots els socis, col·laboradors i als ajuntaments de Martorell i Sant Feliu de Llobregat, el suport rebut per a l’escola. A més, va recordar la Carmen Acin, mercedària missionera que fa un mes moria a causa de la COVID, i que va ser qui va iniciar aquest projecte quan ella era la Provincial de Kenya i Moçambic.

Tot seguit, Ton Toset, president de l’ONG Mans Mercedàries, va remarcar la importància de l’educació per ser lliures, com deia la Lutgarda Mas i Mateu, fundadora de l’Intitut de Religioses Nostra Senyora de la Mercè, i va dir als nens i nenes que el seu cor sempre estarà amb ells a Ongata Rongai.

Després va parlar Anastacia, directora pedagògica de l’escola, qui també va donar les gràcies a l’ONG Mans Mercedàries, i la Viviana i l’Alan, que en nom de tots els alumnes van voler expressar que estimen molt els membres de l’entitat martorellenca i que estan molt contents amb el resultat de la seva escola.

A continuació, van descobrir una placa dedicada a la Lutgarda Mas i Mateu, i una altra amb l’escut de La Mercè amb el lema de la Lutgarda “Crec i confio que Déu i la Nostra Santíssima Mare proveiran”. Després, la Karen, una de les nenes de P3 va posar unes flors a la imatge de la Lutgarda Mas i Mateu.

Per acabar, van berenar i ballar tots junts, van repartir ous de xocolata a tots els nens i van cantar cançons de comiat.