El CIES disposarà al setembre d’una nova instal·lació solar tèrmica

1615
Plaques solars CIES
Plaques solars CIES

L’Ajuntament de Martorell posarà en marxa el proper mes de setembre una nova instal·lació de sistema solar tèrmic al Centre Integral d’Esports i Salut (CIES). Consistirà en la col·locació d’unes noves plaques solars a l’equipament esportiu. L’acció s’emmarca dins del programa Pareer II, i comportarà una inversió de prop de 60.000 euros finançats a través de fons de la Unió Europea.

La nova instal·lació suposarà, entre d’altres millores, “la implantació d’un sistema de plaques solars per l’aigua calenta sanitària, bàsicament l’aigua que utilitzem habitualment per a les dutxes, per a rentar-nos les mans o per la piscina. També comporta la integració del sistema solar en un programa de gestió de l’equipament, i la connexió a un sistema de tele seguiment per la seva gestió i control remots”. Així ho detalla el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament

La inversió total és de 59.274,27 euros i es desenvolupa amb ajuda del programa de rehabilitació d’edificis existents, Pareer II, sota el lema ‘Una manera de fer Europa’. Un total de 29.229 euros provindran de l’ajut aprovat dels Fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) i es gestionarà a través de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía, amb càrrec al Fons Nacional d’Eficiència Energètica.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament

La previsió és que la instal·lació de les plaques solars estigui enllestida “el proper mes de setembre”, segons apunta el regidor. Aquesta és, per Fernández, “una de les moltes accions que estem fent i que seguirem fent des de l’Ajuntament de manera contínua per tenir edificis municipals més eficients des del punt de vista energètic i més sostenibles. L’objectiu final és “estar al dia al voltant de l’objectiu d’eliminar la petjada del carboni al medi”, a través “d’una energia més neta i sostenible”.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament

Una vegada finalitzada l’obra es preveu obtenir una reducció d’una lletra en la qualificació d’emissions de CO2 dels Certificats d’Eficiència Energètica. Actualment, l’equipament té una qualificació energètica de 34,7 lletra D, amb aquesta actuació obtindrà una reducció d’emissions de carboni de 6 kgCO2/m2 any, i una millora en la seva qualificació fins arribar a 30,4 lletra C.