El CIES disposarà al setembre d’una nova instal·lació solar tèrmica

702
Plaques solars CIES
Plaques solars CIES

L’Ajuntament de Martorell posarà en marxa el proper mes de setembre una nova instal·lació de sistema solar tèrmic al Centre Integral d’Esports i Salut (CIES). Consistirà en la col·locació d’unes noves plaques solars a l’equipament esportiu. L’acció s’emmarca dins del programa Pareer II, i comportarà una inversió de prop de 60.000 euros, finançats a través de fons de la Unió Europea.

La nova instal·lació suposarà, entre d’altres millores, “la implantació d’un sistema de plaques solars per l’aigua calenta sanitària, bàsicament l’aigua que utilitzem habitualment per a les dutxes, per a rentar-nos les mans o per la piscina. També comporta la integració del sistema solar en un programa de gestió de l’equipament, i la connexió a un sistema de tele seguiment per la seva gestió i control remots”. Així ho detalla el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament

La inversió total és de 59.274,27 euros, i es desenvolupa amb ajuda del programa de rehabilitació d’edificis existents, Pareer II, sota el lema “Una manera de fer Europa”. El cofinancen els fons europeus FEDER, i es gestiona a través de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía, amb càrrec al Fons Nacional d’Eficiència Energètica.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament

La previsió és que la instal·lació de les plaques solars estigui enllestida “el proper mes de setembre”, segons apunta el regidor.

Aquesta és, per Fernández, “una de les moltes accions que estem fent i que seguirem fent des de l’Ajuntament de manera contínua per tenir edificis municipals més eficients des del punt de vista energètic i més sostenibles.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament

L’objectiu final, apunta el regidor de Medi Ambient, és “estar al dia al voltant de l’objectiu d’eliminar la petjada del carboni al medi”, a través “d’una energia més neta i sostenible”.