L’Operació Estacional Grèvol dels Mossos d’Esquadra encara el tram final d’aplicació

2297
Albert López, caporal Mossos d'Esquadra Martorell
Albert López, caporal Mossos d'Esquadra Martorell

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Martorell apliquen fins el 14 de gener, la 10a edició de l’Operació Estacional Grèvol als municipis del Baix Llobregat Nord. L’activitat que comporta els dies festius, les compres de Nadal i les jornades de vacances obliga a incrementar la vigilància en eixos comercials i zones d’oci nocturn. El pla, que va iniciar-se el 20 de novembre, compta amb dues fases d’aplicació i es troba en el tram final.

En la primera fase, les patrulles dels Mossos d’Esquadra han donat consells de seguretat, han establert contacte amb comerciants, botiguers i responsables de negocis d’oci nocturn. Tot, dirigit a prevenir fets delictius i donar més seguretat a l’hora de desenvolupar la seva activitat amb normalitat. “L’objectiu d’aquesta fase és detectar les vulnerabilitats dels comerços i treballar per evitar aquestes febleses”, segons ha dit el caporal i Cap de Proximitat i Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’ABP de Martorell, Albert López.

En la segona fase, el dispositiu Grèvol passa a l’acció, sent habitual el patrullatge a peu als eixos comercials i el patrullatge mitxt amb la Policia Local, segons ha detallat López. Tot i haver superat el primer tram del dispositiu, des dels Mossos d’Esquadra es recomana seguir aplicant els consells de la primera fase.

Albert López, caporal i Cap de Proximitat i Oficina de Relacions amb la Comunitat de l'ABP de Martorell

“La vigilància és una acció conjunta entre els cossos de seguretat i els propis ciutadans”, ha recordat el caporal, qui parla d’una actuació que combini els consells que es donen des dels Mossos d’Esquadra amb la vigilància que puguin fer els mateixos comerciants. En cas de ser víctimes d’un fet delictiu, cal no enfrontar-se als agressors i trucar immediatament al 112.