López: “Seran les eleccions més importants que Catalunya hagi tingut mai en la seva història recent”

804
Javier López, eurodiputat socialista
Javier López, eurodiputat socialista

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha fet aquest dilluns un acte de campanya electoral a la seu del partit a Martorell amb la intervenció del secretari de Política Internacional i Europea, i secretari general adjunt de la delegació socialista al Parlament Europeu, Javier López. L’eurodiputat, qui ha estat acompanyat pel portaveu socialista a Martorell, Lluís Tomàs, ha dit que aquestes seran les eleccions més importants de la història recent catalana, una oportunitat per recuperar la concòrdia.

Les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper dijous seran per Javier López “el punt i final a una etapa que ha comportat desastroses conseqüències per a Catalunya en termes econòmics, de divisió i de prestigi internacional”. El PSC “aposta per la concòrdia, per la convivència i per les polítiques socials” i assegura López que “la única persona que ho pot fer possible és Miquel Iceta al capdavant de la Generalitat”.

Per López, el candidat socialista encarna “la persona que ha treballat més, fins a l’últim minut, per a evitar la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), i l’activació de l’article 155”. Aquest és, segons l’eurodiputat, el gran aval d’Iceta, a més de ser “una persona amb un tarannà dialogant, que és el que ara mateix necessita el país, i que no només pensa en els seus potencials electors, sinó en tots els catalans”.

Javier López, eurodiputat socialista

Com a diputat al Parlament Europeu, Javier López ha assegurat que a Brussel·les s’ha viscut amb “estupefacció” el procés independentista. “La Comunitat Europea, que no ha mediat però ha acabat intervenint dient la seva de forma clara, és una construcció per difuminar estats i evitar conflictes que tinguin com a arrel la identitat nacional, per això no s’ha entès el camí unilateral, ni a la majoria parlamentària que ha saltat per sobre de la llei, una idea sagrada a Brussel·les, ja que les lleis obliguen a tots i, especialment, els governants”.

Javier López, eurodiputat socialista

Preguntat per possibles futurs pactes de govern, López ha afirmat que en cap cas donaran suport a cap partit independentista. De la mateixa manera ha reblat que “volem un president que conegui els problemes socials del nostre país i Ciutadans ha acabat demostrant que és l’altra cara de la moneda a les polítiques de Mariano Rajoy, per això demanem maximitzar el suport cap a Miquel Iceta, que és l’únic que pot construir una alternativa”.

Javier López, eurodiputat socialista

Més autogovern i millor finançament per Catalunya

En cas de victòria, els socialistes es comprometen a “restaurar el diàleg i la concòrdia a Catalunya; afrontar reformes per renegociar el finançament autonòmic i protegir els serveis públics retallats pels governs sobiranistes; apostar perquè el Govern de la Generalitat tingui un major protagonisme en la política espanyola, i fer una reforma constitucional amb consens suficient a Catalunya i a Espanya”, ha apuntat.