Els alumnes de La Mercè es converteixen en figuretes del pessebre a la pista d’El Progrés

1862

Més de 300 alumnes del Col·legi La Mercè, des de P3 a Batxillerat, han reviscolat aquest dilluns la tradició nadalenca, muntant a El Progrés el pessebre vivent més multitudinari de Martorell. L’activitat, que ha arribat enguany a la 26a edició, ha servit per recaptar fons per La Marató de TV3.

La Verge, Sant Josep, el Nen, els Reis de l’Orient, patges, pastors, mercants, àngels i diables. Al pessebre vivent de La Mercè no hi falta cap personatge. D’això se’n cuiden bé, mestres, alumnes i famílies, que durant setmanes preparen els decorats, el vestuari i les localitzacions de les diferents escenes bíbliques. El professor del centre Ton Toset, ha destacat la implicació i il·lusió que tothom hi posa, tant en els preparatius com en l’estrena, per a que tot sigui el més realista possible.

Ton Toset, professor de La Mercè

A l’alumna Laura Segarra de10 anys li ha tocat fer de botiguera. Fa quatre anys que hi participa i assegura que ja ha après a temperar els nervis. La seva companya, Sheila Martino, fa de carnissera a la mateixa parada i ha estat tota la tarda assajant el seu paper, tot esperant amb il·lusió la visita dels seus familiars. L’Ainara Masse de 1r d’ESO s’estrena aquest any al pessebre i creu que és molt bonic i està molt ben representat. La Laia Bagué, també de 1r d’ESO, hi participa des dels 3 anys i fa de patge.

Alumnes participants al pessebre vivent

L’entrada al pessebre es destina íntegrament a col·laborar amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació de les malalties infeccioses. Les guardioles solidàries romandran encara uns dies a l’escola, disponibles per a qui vulgui fer alguna aportació. Els alumnes de Batxillerat també han rifat paneres nadalenques per al seu viatge de final de curs i la Penya Barcelonista de Martorell ha ofert als assistents xocolata desfeta de forma desinteressada.