Mans Mercedàries aconsegueix 837 euros per al projecte de l’Equador amb la representació de ‘Mamma Mia’

2192
Teatre solidari Mans Mercedàries
Teatre solidari Mans Mercedàries

Gairebé una quarantena d’alumnes de 4t d’ESO del Col·legi La Mercè han pujat avui a l’escenari d’El Progrés per representar una adaptació del musical Mamma Mia. La funció solidària ha servit per recaptar 837 euros, que es destinaran al projecte de reconstrucció de l’Escola Mercedes de Calceta a l’Equador, derruïda pel terratrèmol el 2016. Mans Mercedàries centrarà allà, aquest estiu, el seu 23è Camp de Treball.

L’abril de l’any passat, l’Equador va patir un devastador terratrèmol que va soterrar les escoles mercedàries de Calceta i Puertoviejo, segons ha explicat el membre de Mans Mercedàries, Ton Tosset. Malauradament, una de les monges mercedàries va morir durant el sisme i una altra durant les tasques de desenrunament.

“Nosaltres donem suport a l’Escola Mercedes de Calceta, a la província de Manabí, que allotja més de 300 alumnes. Des del setembre, estan fent classes en condicions precàries a barracons o al pati del centre. Si tot va bé, l’abril de 2018 podrem tenir l’escola acabada, amb una obra antisísmica i com cal”, ha dit Tosset.

Ton Tosset, membre Mans Mercedàries

Les germanes mercedàries fan missions a l’Amèrica del Sud des dels anys vint, i els seus centres escolars funcionen des de en fa 50. “Les escoles ja havien resistit alguns terratrèmols, però aquest darrer no el van poder suportar”, ha indicat Tosset, qui el proper 6 de juliol marxarà cap a la zona, amb una desena de voluntaris de l’ONG Mans Mercedàries, “per pintar, decorar el centre i fer activitats amb la canalla d’allà”.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, ha subratllat que “Mans Mercedàries és una de les ong’s més actives dins el poble, la qual desenvolupa una activitat continuada a Martorell, essent un gran exemple. Tenen la virtut de tenir diversos projectes alhora i cada any focalitzen en un. L’any passat,  ja ens van comunicar que enguany volien treballar en la reconstrucció del centre escolar a l’Equador que havia caigut pel terratrèmol, per tant, qualsevol activitat que fan suma per a poder recaptar diners”.

Míriam Riera, regidora Cooperació

L’entitat solidària tornarà a representar la funció el 8 de juny a l’Hospital Neuropsiquiàtric Sagrat Cor, el 9 de juny a la Residència Sant Joan de Déu, i el 15 de juny per als alumnes d’ESO i Batxillerat del Col·legi La Mercè.