El CB Martorell es proclama campió del grup C de lliga EBA, i el CN Martorell, a les portes de l’ascens

2070
CB Martorell (Svetlana Akimova)
CB Martorell (Svetlana Akimova)

El primer equip del Club Bàsquet Martorell s’ha convertit en el guanyador de la Final a 4 del grup C de lliga EBA que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Calvià (Mallorca). Els d’Adrià Alonso, que han guanyat els dos partits d’aquesta fase, han tombat l’amfitrió i aconsegueixen el primer títol del curs, el de campió de la conferència C.

Els d’Adrià Alonso van guanyar ahir el Club Bàsquet Pardinyes (88-84) i van aconseguir un lloc a la final. El Bàsquet Calvià, que va fer el mateix amb el Club Bàsquet Mollet, va convertir-se en el segon finalista. Martorellencs i mallorquins s’han tornat a veure les cares per tercera vegada aquest curs, i la balança s’ha decantat per als blaus. En un partit marcat per l’alternança al marcador, el darrer quart ha deixat veure un CB Martorell més sòlid que ha remuntat el desavantatge i ha fet via cap a la primera plaça.

Després de guanyar la Final a 4, el CB Martorell disputarà la fase d’ascens a LEB Plata en el grup C, acompanyat per l’Eurcolegio Casvi, l’ULE F León i el cordovès Yosiquesé. La seu d’aquest grup encara no està confirmada per la Federación Española de Baloncesto.

Femení CN Martorell
Femení CN Martorell

Cau el waterpolo

La cara gris del cap de setmana l’ha protagonitzat l’absolut femení de waterpolo del Club Natació Martorell, que ha perdut la final de la fase d’ascens a Primera Divisió estatal contra el CN Catalunya (6-10). Les de Rafa López han deixat escapar el bitllet de l’ascens per segon any consecutiu en una fase d’ascens en què només han perdut un partit.

Les martorellenques van guanyar l’Albatros CWCH, el WP Dos Hermanas i el WP 9802 en la fase prèvia i van imposar-se al CN Corunya a la semifinal, però no han pogut vèncer les barcelonines. Cris López ha estat designada com la millor jugadora de la final.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, van acompanyar l’equip a la final, així com durant la fase d’ascens des de divendres. Casasayas, a més, va participar en l’entrega del premi  a la martorellenca Cris López com la millor jugadora de la final.