Martorell estrena Bike Park, un espai per a la pràctica del BMX i el bike trial per a petits i grans

3688
El Motor Club Micorella i l’Ajuntament de Martorell han habilitat el Bike Park

El Motor Club Micorella i l’Ajuntament de Martorell inauguraran, aquest dissabte 13 de maig a les 18h, el Bike Park de Martorell, un espai obert a tothom i a l’aire lliure, pensat per a la pràctica del BMX i del bike trial, situat al número 2 de l’avinguda Comte del Llobregat (entre Pintures Martorell i el concessionari de la SEAT).

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de les autoritats locals, dels integrants del Club Micorella i d’un convidat molt especial que apadrinarà l’espai, l’expilot català Pere Pi, primer fabricant de bicicletes de trial en sèrie i propulsor a nivell mundial de l’especialitat.

També hi haurà monitors que dirigiran curses gratuïtes d’iniciació al BMX per als infants; bicicletes de la marca especialitzada Monty per a qui s’animi a provar-ho i, en acabar, xocolatada per a tots els assistents.

“Aquí a Martorell majoritàriament tenim esports de pista i de camp, però també tenim altres disciplines que necessiten el seu propi espai. I, com que sempre intentem respondre a tot allò que ens demanen les entitats esportives del municipi, ara hem habilitat aquest espai”, ha explicat la regidora d’Esports, Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora Esports
El Bike Park de Martorell, 1.420 metres quadrats per al BMX i el bike trial

El Bike Park és fruit de la demanda del Motor Club Micorella, que fins fa poc practicava el bike trial en un circuit improvisat al barri de la Font de la Mina, que se’ls va quedar petit. Presidit pel martorellenc Pere Mas, el Micorella continua la tasca i la passió per les bicicletes i les motos de trial del ja desaparegut Club Bultesa del Martorell dels setanta.

La pràctica del BMX (una mena motocross amb bicicletes) i del bike trial neix de la necessitat feta imaginació, quan joves aficionats a aquestes disciplines, tradicionalment dutes a terme amb motocicletes, van optar per la bicicleta per emular els seus ídols.

El Bike Park martorellenc és públic i gratuït i estarà obert tot l’any. Ocupa 1.420 metres quadrats i disposa d’un circuit de BMX, amb salts i viratges peraltats, tot al llarg del perímetre, i de vuit zones de bike trial (quatre de les quals pensades especialment per als més petits), amb obstacles fets amb elements naturals com ara troncs d’arbres i pedres d’escullera.

El març del 2015, Martorell va estrenar la BLEM Skate Plaça, ubicada a la plaça de la Font dels Pastorets del barri del Pla i dedicada a esports urbans com l’skate o el roller. Amb el Bike Park l’Ajuntament continua ampliant l’oferta d’espais de lliure accés on practicar aquests altres esports que cada vegada tenen més seguidors.

Cartrell inauguració Bike Park de Martorell