Mans Mercedàries agraeix el suport al projecte de Kenya i anuncia nou camp a Angola

1804
Xerrada Mans Mercedàries

L’ONG Mans Mercedàries ha celebrat aquest divendres l’acte de balanç del 28è Camp de Treball a Kenya. L’entitat solidària ha explicat a l’Auditori Joan Cererols la tasca solidària que ha culminat amb la finalització de l’Escola d’Ongata Rongai. Angola serà el proper objectiu, des d’ara i fins l’estiu de 2023.

Els cooperants han descrit tota la tasca dels voluntaris i han projectat un vídeo resum, a més d’agrair a patrons, socis, botigues, empreses i institucions el seu suport, i s’ha reconegut la feina de tots els voluntaris que han col·laborat, durant quatre estius, a fer possible l’escola kenyana. Un centre que ha culminat amb la construcció d’una segona planta i de les aules de P3, P4 i P5, un menjador, una cuina i aules de Primària.

“Donem les gràcies a totes les persones que ho han fet possible. Ongata Rongai no són només les pedres, són les il·lusions dels nens i nenes, de les famílies, dels professors, dels cooperants i de tothom qui ens ha estat ajudant”, deia Montse Torras.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

Torras ha destacat que el de Kenya ha estat “el repte més gran de tots els anys de l’ONG Mans Mercedàries”. No en va, s’hi han dedicat els camps de treball de 2015, 2016, 2021 i 2022. La cooperant destaca que tothom s’hi va bolcar, des dels padrins i socis de l’ONG a un munt de particulars anònims, botiguers, empreses, escoles mercedàries i institucions.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

Una de les notes tristes d’aquest estiu es va produir just quan els cooperants es trobaven de viatge d’anada cap a Kenya: “ens van informar de la mort de Carmen Acín, mercedària missionera que va ser iniciadora del projecte a Kenya i fundadora de la Lar Tiberíades per a nenes amb la SIDA a Katembe (Moçambic) i el Centre infantil Lutgarda”. A l’acte s’ha recordat la seva tasca.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

Mans Mercedàries també ha parlat de futur i ha anunciat on farà el proper Camp de Treball: “Serà a Angola. Dotze persones marxarem a Angola amb la Josefina Cortadella per acabar una escola ja començada al barri de Bemfica, a Luanda”.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

L’acte ha finalitzat amb la cançó Mama Africa, que també s’ha convertit en tot un himne per als cooperants de l’ONG.