Mans Mercedàries tornarà a Angola l’estiu vinent, després de quatre anys

1955
23è Camp de Treball ONG Mans Mercedàries. Equador
23è Camp de Treball ONG Mans Mercedàries. Equador

Encara no fa un mes que 10 membres de l’ONG Mans Mercedàries van dur a terme el 23è Camp de Treball a l’Equador, però l’entitat ja ha desvetllat la destinació de l’any vinent. Els cooperants retornaran l’estiu de 2018 a l’Àfrica per fer estada a Angola, quatre anys després del darrer camp de treball en aquest país.

El 24è Camp de Treball tindrà com a destinació Luanda, la capital d’Angola. La missió encarregada serà la creació d’un Saló Múltiple en un dels barris més pobres de la ciutat. Un edifici que tindrà diverses funcions: no deixar desvalguts els infants en edats preescolars davant els perills que hi ha als carrers; un espai d’alfabetització i promoció de la dona, i un espai de trobades de la gent del barri en tasques de catequesi i pastorals, segons ha anunciat Montse Torras, una de les responsables de l’ONG.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Mans Mercedàries ja va ser a Angola fa quatre anys a l’orfenat Kudielela de Malanje, on hi treballa la missionera martorellenca Josefina Cortadella. El centre compta actualment amb 1.200 infants escolaritzats. També a Malanje, les mercedàries han fet créixer un centre de salut i han servit una trentena d’avis en situació vulnerable a l’equipament Nostra Mare de la Mercè. El proper estiu, els cooperants aprofitaran la tornada a Angola per reforçar també aquests projectes.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

L’entitat treballa ara en l’elaboració de la memòria del 23è Camp de Treball a l’Equador, que presentarà el proper 20 d’octubre en un acte obert al Centre Cultural. També confecciona el calendari d’accions solidàries d’aquest proper curs, que serviran per recaptar fons per a Angola, i que desenvoluparan de manera conjunta amb les escoles mercedàries de Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Santander i Saragossa. Una primera remesa de diners, com explica Torras, s’enviaran al gener cap a Angola per a que puguin començar les obres de construcció del Saló Múltiple, amb la idea que al juliol l’estructura quedi enllestida.