Maria Canela es transforma en un espai més agradable, acolorit, còmode i accessible

2060

L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, han inaugurat aquest divendres la remodelació de la plaça de Maria Canela i reurbanització del passatge de la Central Elèctrica, al barri de Can Carreres. Els assistents a l’acte inaugural han compartit una tarda molt familiar amb xocolatada popular, portes obertes al local dels Amics de Sant Antoni Abat, i trenet de cinc polzades dels Amics del Ferrocarril de Martorell.

La regidora Elisabeth Plaza ha detallat que a la plaça de Maria Canela “s’ha renovat el parc infantil amb nous jocs i paviment de cautxú, i s’hi ha col·locat nou paviment de formigó de colors a tota la plaça”. També “s’hi ha ampliat la zona d’aparcament perquè sabem que era molt necessari”, i ara compta amb 17 places totals. “Hem millorat la jardineria i l’enllumenat, i hem fet una nova rampa d’accés a l’Institut Maria Canela”, que ha millorat l’accés al centre educatiu.

Al passatge de la Central Elèctrica, “s’ha fet una plataforma única, perquè quan es trobaven dos cotxes era complicat passar-hi”, tot millorant el pas dels vianants i l’accessibilitat, i també la jardineria. “Hem construït una escala i instal·lat un nou ascensor que comunica amb el passeig de Catalunya” i permet afavorir la connexió, l’accessibilitat i la mobilitat. S’hi han revestit les pantalles acústiques que tanquen el túnel del tren amb una façana ventilada de colors.

Elisabeth Plaza, regidora Serveis Urbans i Via Pública

L’alcalde Fonollosa ha destacat que “en els darrers sis anys s’han refet tots els carres i places del barri de Can Carreres i ens quedava aquest espai. Té una depressió natural, que creava un problema d’accessibilitat que hem resolt amb la instal·lació de l’ascensor, i un problema de connectivitat solucionat amb les noves escales”. Aquest indret, “fa un temps era degradat i avui és endreçat. S’ha d’anar a tots i cadascun dels racons de Martorell si volem tenir el millor poble del món”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A Martorell “fem un urbanisme centrat en les persones i seguim treballant per tenir uns espais públics endreçats i de qualitat, que garanteixin el màxim benestar dels nostres veïns i veïnes”. “Cada dia entre tots fem que Martorell sigui un poble millor. Ho hem de fer junts: entitats, associacions de veïns, alcalde i regidors, i sobretot els ciutadans i ciutadanes, que sempre ens animeu a seguir millorant el poble”, ha reblat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les actuacions formen part del projecte ‘Reurbanització del passatge Central Elèctrica’, dins la segona convocatòria del ‘Programa de ayudas a municipios para la implantación de zonas de bajas emisiones y la transformación digital y sostenible del transporte urbano’.

Han estat finançades en el marc del ‘Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia’ per a Europa per una mobilitat sostenible del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana MITMA, cofinançats per la Unión Europea amb fons NextGenerationEU.