Marta Farrés: “Contagieu-vos de l’eufòria de la Fira de Primavera i de l’addicció per Martorell”

666
Pregó Fira Primavera Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell. Foto: Grisphoto

L’alcaldessa de Sabadell (PSC) i presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha estat la pregonera de la Fira de Primavera. L’acte ha tingut lloc aquest divendres al vespre als jardins de l’Enrajolada, amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa i del regidor de Cultura, Andreu González.

Farrés ha iniciat el seu discurs subratllant els elements comuns que uneixen Martorell i Sabadell: “Tenim riu, venim d’una tradició agrícola i som ciutats industrials. Sabadell era ciutat tèxtil de la llana i Martorell va tenir la primera colònia fabril dedicada al tèxtil. Som ciutats properes a Barcelona, però no volem ser de Barcelona, ja que tenim orgull de ser cadascú del seu municipi. Formem part de l’Associació de l’Arc Metropolità, de la qual Xavier Fonollosa n’és el vicepresident. Som ciutats unides per un passat històric, però que estratègicament ens hem sabut adaptar a l’entorn”.

“He vingut a fer aquest pregó perquè m’ha convidat un bon amic i un bon alcalde. Som de partits diferents, pensem diferent en moltes coses, però ara pren més valor que mai que a través de la política es puguin establir aquests vincles. Compartim aquesta relació i que ens agrada ser alcaldes perquè volem fer les coses bé. Tenim clar que no hi ha fronteres ideològiques, sinó que ens uneix la defensa de les nostres ciutats i el valor de l’entesa”.

“Sabem de la força transformadora de les ciutats. No es canvia el món des de les grans institucions, sinó des dels pobles, des de Martorell. Quan els alcaldes fem les coses bé estem transformant el món, i això és el que ens motiva”, ha subratllat l’alcaldessa.

La socialista ha assegurat que “hi ha una cosa que m’agrada molt de la vostra ciutat i és que la teniu molt bonica. És verda, amb flors i molt agradable per passejar-hi. No sabeu el valor que té això, perquè no passa a tot arreu. A vegades, tot i que Sabadell és una ciutat més gran, venim a copiar-vos, a mirar què feu a Martorell, perquè ho feu molt bé. I això també uneix alcaldes i alcaldesses, reconèixer quan algú ho està fent bé i aprendre’n”.

“És un plaer inaugurar les festes d’aquesta ciutat acollidora, on la gent és feliç i pot desenvolupar els seus projectes de vida. Aquests dies heu d’escapar del dia a dia, que per això estan les festes, aprofitar per sortir de la rutina, de problemes i mals de cap. Contagieu-vos de l’eufòria d’aquest programa, rieu i balleu. Gaudiu de la vostra gent, de l’orgull i de l’addicció de ser de Martorell”, ha tancat.

La pregonera ha estat obsequiada amb una litografia del pont del Diable, una reproducció en miniatura dels gegants de Martorell i el llibre Martorell desaparegut d’Alfred Mauri, vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs.