Martorell acull la trobada anual de monitors de l’AEiG Joan XXIII del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf

1915
Trobada anual dels caps de l'Agrupament Escolta Joan XXIII a Martorell

La trobada anual dels caps de l’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Joan XXIII de la demarcació del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, s’ha dut a terme aquest diumenge al Complex Esportiu Torrent de Llops de Martorell. En aquesta jornada lúdica els aproximadament cinquanta assistents han pogut compartit esport, humor i espai a les instal·lacions martorellenques.

L’activitat s’ha iniciat, a les 10.00h, amb l’esmorzar i escalfament previ al doble torneig esportiu de natació sincronitzada i pitxi. Així, els monitors s’han pogut divertir amb els diferents jocs en equip que s’han allargat durant tot el matí. Tal com explica el cap de l’agrupament Escolta i Guia Joan XXIII de Martorell, Bernat Alemany, aquestes trobades són importants “per conèixer-nos, per fer cohesió i perquè hi hagi un bon ambient, perquè, al cap i a la fi, treballem conjuntament. Cada mes ens reunim per decidir pressupostos, recursos pedagògics, burocràcia… per tant, està bé un cop a l’any fer un retrobament més lúdic”.

Bernat Alemany, Cap de l'agrupament Escolta i Guia Joan XXIII de Martorell

L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII es va fundar l’any 1962 i des de llavors ha ofert als nois i noies la possibilitat de rebre una educació basada en el treball en equip, el respecte amb el medi ambient i el compromís personal. Cada dissabte els monitors organitzen activitats educatives pensades pels infants i adolescents i, a més, un cop cada dos mesos es duen a terme sortides de cap de setmana.

El plat fort, però, arriba a l’estiu quan els més grans fan rutes muntanyeres que solen durar unes dues setmanes. “Aquest any un grup va fer l’excursió a Itàlia on van ajudar a recollir les platges, altres van anar també als Alps Francesos, per exemple. En funció de la unitat, si són més grans o més petits, s’organitzen les activitats”, afirma Bernat Alemany.

Bernat Alemany, Cap de l'agrupament Escolta i Guia Joan XXIII de Martorell

Actualment, més de 120 nois i noies participen en les activitats del Cau a Martorell, i alguns romanen a la llista d’espera per poder participar-hi. Per inscriure’s a l’Agrupament Escolta Joan XXIII de Martorell cal posar-se en contacte amb ells al correu electrònic joanxxiii@escoltesiguies.cat o personalment al local situat a la plaça de l’Església, 1, els dissabtes, de 16.00 a 18.00h.