L’Escola José Echegaray se suma a la xocolatada solidària per a la investigació del càncer infantil

626
Xocolatada solidària de l'Escola José Echegaray

L’Escola José Echegaray de Martorell ha col·laborat aquest divendres, per sisè any consecutiu, en la xocolatada solidària per ajudar a la investigació del càncer infantil, organitzada per l’Associació de Pares i Mares (AMPA), juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. A aquesta mobilització s’hi sumen cada any centenars d’escoles, instituts, empreses i entitats, entre les quals es troba el centre martorellenc.

La secretària de l’AMPA, Marina Rinaldi, explica que l’activitat s’ha fet amb l’objectiu de “recaptar diners per enviar-los directament a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i així col·laborar amb la investigació del càncer infantil. Tothom qui vulgui hi pot participar. En principi es demana una aportació simbòlica d’1,50 euros, però la gent pot aportar més i deixar-ho com a donatiu”.

Marina Rinaldi, secretària de l'AMPA de l'Escola José Echegaray

El càncer infantil afecta cada any a més de 1.200 infants i actua completament diferent del càncer d’adult, per tant, requereix una línia d’investigació específica que no rep prou suport del sector públic i privat. Davant d’aquesta perspectiva, la directora de l’Escola Jose Echegaray, Cristina Dalmau, ha afirmat que “amb les famílies vam decidir que podíem fer alguna cosa. Aquesta xocolatada solidària s’ha dut a terme per dues raons: la primera és recaptar diners, i l’altra conscienciar d’aquesta malaltia que existeix a la nostra societat, i que hem d’entendre i viure entre tots”.

Cristina Dalmau, directora de l'Escola José Echegaray

La regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha volgut agrair “tota ajuda i col·laboració, que sempre és poca per entendre, per aprendre a conviure, per compartir en la mesura del possible i ajudar als nens, nenes i famílies que pateixen càncer. Per tant, hem de felicitar a l’AMPA i a tothom que hi col·labora perquè participar amb una causa com la d’avui té una connotació molt especial”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut

Actualment, el 20% dels nens i nenes que pateixen aquesta malaltia no aconsegueixen superar-la, i iniciatives com la xocolatada solidària ajuda a la investigació per a aconseguir que algun dia la puguin vèncer el 100% dels infants amb càncer. Per col·laborar-hi amb la recerca a l’Hospital Sant Joan de Déu, es pot fer també mitjançant la seva pàgina web xocolatadasolidaria.org.