'Muxart, en reserva'

Museus de Martorell prepara un febrer amb diverses activitats. La primera serà el dia 11, amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Frame de la martorellenca Glòria Cruz. També hi haurà una visita comentada a l’exposició Espècies Minerals. L’univers a les pedres; una recerca infinita, i l’activitat familiar ‘Per Carnaval, posa’t la capa!’. El CreArt del mes es dedicarà al Carnestoltes amb un taller de retalls d’arlequins.

Frame planteja diversos escenaris recreats a comerços i espais del municipi, pretén generar en l’espectador diverses emocions i fer-lo debatre entorn de les escenes. Aquest camí el portarà a plantejar el final de cadascuna de les històries que les fotografies suggereixen.

El dissabte 11 de febrer, a les 19.30h, la seva autora, Glòria Cruz, explicarà a qui s’apropi al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna el contingut de la creació, en una activitat gratuïta amb aforament limitat, explica Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

El diumenge 12 de febrer, a les 12.00h, toca visita comentada a l’exposició ‘Espècies Minerals. L’univers a les pedres; una recerca infinita’ de David Rosell. Els baixos del Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis acullen la mostra de peces d’art que s’inspiren en el món dels minerals. Tot i això, Insa recalca que es tracta d’una exposició de ceràmica.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

El ceramista mostra els límits entre l’artifici i el natural a través de minerals extrets de la natura, intervinguts o recreats, presentats de forma sistemàtica i científica, a la manera de col·lecció mineralògica. Imprescindible fer reserva prèvia a entrades.martorell.cat.

L’ambient carnavalesc no passarà per alt amb el ‘Per Carnaval, posa’t la capa!, cita familiar en què els infants aprendran a decorar una capa de superheroi o superheroïna amb diversos motius i formes. Serà el dimecres 15 de febrer, a les 17.30h, a L’Enrajolada. Els infants hauran d’anar acompanyats només d’una persona adulta de suport. És gratuïta, amb aforament limitat i és imprescindible la reserva prèvia. Només s’haurà de reservar plaça per cada infant, no caldrà per a l’adult acompanyant.

El CreArt, -el cicle mensual d’activitats artístiques per adults- es dedicarà a un taller de retalls d’arlequins. Una activitat artística per adults, en què es crearan composicions amb representacions d’arlequins a partir de retalls de paper acolorits.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Serà al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis el dijous 16 de febrer, a les 17.30h, i la impartirà l’artista Carme Bueno. És gratuïta, adreçada a adults i amb reserva prèvia imprescindible.

Dues exposicions temporals i una de permanent

Relacionades amb les activitats anteriors, Museus oferta als seus equipaments dues exposicions temporals i una de permanent, totes gratuïtes.

Quant a les temporals, Espècies Minerals és als baixos del Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis- fins al 26 de març els dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, i dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h. A La Caserna hi serà Frame fins al 12 de març, dijous i divendres de 18.00 a 20.00h i dissabtes, diumenges i festius, de 12.00 a 14.00h.

L’exposició permanent és Muxart Color i Composició. Recull l’obra de l’artista Jaume Muxart que permet conèixer el seu univers iconogràfic, la manera com treballava la composició, l’expressionisme cromàtic de la pinzellada, la metodologia del procés pictòric, els referents històrics i el sentit de les seves sèries temàtiques. És al museu que porta el nom de l’artista i es pot veure els dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h, també amb entrada lliure.

Per a més informació i reserves, contacteu amb el número de telèfon 93 774 22 23 o al correu museus@martorell.cat.