Martorell acull un curs de tècnics de gimnàstica artística amb participació local

329
Sofia Fernández i Marta Subirats, les dues martorellenques que han format part del Curs

El Complex Esportiu La Vila va acollir, els passats dies 22 al 25 de juliol, la part pràctica del Curs de tècnics i tècniques de gimnàstica artística de Nivell 1 de la Federació Catalana de Gimnàstica. Hi van prendre part 35 participants, entre els quals Marta Subirats i Sofia Fernández, dues integrants del Martorell Gimnàstic Club, l’entitat amfitriona de l’esdeveniment.

El Curs s’acostuma a dur a terme integrament de manera presencial, però a causa de la irrupció de la pandèmia, s’ha fet parcialment en línia. En total, s’ha estructurat en tres fases: primer, amb unes proves d’accés (25 de juny) a Martorell; posteriorment amb un seguit de sessions en línia a les tardes -del 5 al 21 de juliol-, i finalment amb un cap de setmana de sessió pràctica a casa nostra, el passat cap de setmana.

El principal objectiu és “ampliar la borsa d’entrenadores de nivell 1 per poder incrementar i satisfer les necessitats que tenim la majoria dels clubs”, destaca la presidenta del Martorell Gimnàstic, Sílvia Blanco. L’entitat martorellenca ja havia fet arribar, fa un parell d’anys, la petició d’acollir el curs a les instal·lacions on entrenen i, en aquesta oportunitat, la Federació va sol·licitar que Martorell acollís la part pràctica de la formació.

Quant als continguts, Blanco comenta que “és un ensenyament esportiu que s’organitza prenent com a base les modalitats esportives i, si s’escau, les seves especialitats, de conformitat amb el que recomana la Secretaria General de l’Esport”.

Sílvia Blanco, presidenta del Martorell Gimnàstic

Amb una participació de 35 alumnes, Blanco assenyala que “hem aconseguit amb escreix l’objectiu marcat” i es mostra satisfeta de la participació de dues esportistes del club martorellenc: la Marta i la Sofia, que actualment formen part del grup de Base 6: “elles han pogut ampliar els seus coneixements en el món de la gimnàstica artística, i això els permetrà en un futur poder incorporar-les com a entrenadores al club en el que han crescut com a gimnastes”.

Sílvia Blanco, presidenta del Martorell Gimnàstic

La presidenta afegeix que “ens hauria agradat que hi prenguessin part més gimnastes, però no ens ha estat possible a causa dels horaris del curs”.