Martorell commemora el dia internacional contra la violència vers les dones

970

Martorell commemorarà, un any més, el dia internacional contra la violència vers les dones durant el mes de novembre. Aquest any, la coincidència del 25 de novembre amb les eleccions al Parlament de Catalunya fa que la lectura del manifest institucional es desplaci al 21 de novembre. Serà a les 18.00 hores al Complex Educatiu. La programació ha estat elaborada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Xerrades, tallers i exposicions
El 7 de novembre es podrà veure l’exposició La lluita per l’oportunitat de viure: els nostres testimonis, al Centre Cultural a les 18.00 hores. Mostra el paper de les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia. Es podrà veure del 15 d’octubre al 12 de novembre, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30 hores.

Els dies 14 i 28 de novembre es durà a terme un taller sobre la importància de l’autoestima, a càrrec de Carmen Cordón, responsable del SIAD. El taller es farà a l’Escola Vicente Aleixandre. El 14 de novembre, el psicòleg José González farà una conferència sobre el desenvolupament del poder mental. A les 18.00 hores, al Centre Cultural. El 21 de novembre es farà la inauguració de l’exposició Amor, una exposició sobre la violència de gènere al vestíbul del Complex Educatiu.

El 22 de novembre, a les 11.00 hores, es farà un programa especial de Ràdio Martorell dins de l’espai Martorell al dia. El 28 de novembre es farà una sessió de docufòrum sobre la violència vers les dones en els conflictes bèl·lics, a les 18.00 hores al Centre Cultural.

Finalment, es farà un taller de sensibilització sobre igualtat de gènere i prevenció de la violència adreçat del Centre de Formació d’adults, Coneix +, CET Can Cases i La Haima.