Martorell demana incorporar-se al Pacte Industrial de la Regió Metropolitana

428
Foto: Pacte Industrial RMB

L’Ajuntament de Martorell va acordar, en el Ple Municipal d’aquest dilluns, sol·licitar l’adhesió a l’Associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquesta entitat dona suport a les iniciatives emprenedores i potencia el teixit productiu de la industria i dels serveis en l’àmbit territorial de la nostra localitat. La composen administracions locals, organitzacions empresarials, sindicats i altres ens i organismes.

El Pacte es va constituir l’any 1997 amb la missió de configurar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats. El seu objectiu principal és “impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat al territori metropolità”, tal i com va detallar la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Rosa Cadenas, en presentar el punt a l’ordre del dia.

Així, Martorell serà l’ajuntament número 54 de la demarcació que podrà accedir a aquesta associació també composada per 6 consells comarcals -Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental; Vallès Oriental; Alt Penedès i Garraf-; 11 organitzacions empresarials -entre elles, Foment, Pimec o Cecot-; els sindicats CCOO i UGT; 24 ens col·laboradors -universitats, fundacions, consorcis i agrupacions comercials- i la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com a socis.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Cadenas destaca que el Pacte “promou la sostenibilitat, els polígons industrials, la innovació, la internacionalització, la mobilitat, la formació, l’ocupació i l’ús de dades i dels Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) dels polígons industrials”, i que en tots aquests objectius “ja hi treballem des de fa temps i en el dia a dia des del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, que promou actuacions encaminades als mateixos objectius”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

El punt el van votar favorablement tots els grups municipals. Remedios Márquez (PSC) en va destacar la variada “composició de l’associació, amb ajuntaments, organitzacions empresarials i sindicats”, el bon complement que suposa “a la tasca del Consell Comarcal”, i l’estratègica ubicació de Martorell “amb la fàbrica de SEAT i els seus proveïdors al voltant”.

Remedios Márquez, regidora PSC

Pel portaveu de Movem, Xavier Sáez de Cortázar, “d’aquesta crisi només en podem sortir si tenim una industria molt forta i si aquesta és focus de generació de feina i de qualitat”. També va posar sobre la taula la necessitat de millora que precisen els polígons industrials.

Xavier Sáez, portaveu Movem Martorell

També ERC hi va donar suport “tenint en compte el pes industrial de Martorell i que el Pacte té la intenció de cohesionar, formar i promoure el teixit industrial que ha minvat les darreres dècades”, segons apuntava el portaveu de la formació republicana, Víctor de León.

Víctor De León, portaveu ERC

El regidor de Ciutadans, Juan José Pérez, va corroborar el vot afirmatiu “perquè estem a favor de totes les coses que fomentin l’economia i els llocs de treball amb sentit comú”.

Juan José Pérez, portaveu Ciutadans

A partir d’ara, l’Ajuntament de Martorell posarà en marxa els tràmits necessaris per sol·licitar a l’Associació Pacte Industrial la seva adhesió.

Llum verda a un Pla Local de Prevenció de Salut Mental

Pel que fa a la resta de punts de la part resolutiva del Ple, es va aprovar per unanimitat una moció de Junts per Martorell, PSC i Ciutadans per a la implantació d’un Pla Local de Prevenció de Salut Mental. Aquest Pla inclouria campanyes de conscienciació a la població, teixir més complicitats amb els centres assistencials, el desplegament d’un Pla de Salut 2022 i la demanda d’habilitar un circuit d’atenció i de prevenció del suïcidi, entre d’altres punts.

Es va ratificar el Decret d’Alcaldia en l’acció judicial de comparèixer i defensar els interessos municipals en el recurs contenciós administratiu interposat per l’Ajuntament d’Abrera contra l’aprovació del Pla Director d’Infraestructures de Martorell-Abrera. Hi van votar a favor JxM, el PSC i ERC, i es van abstenir Movem Martorell i Ciutadans.

Finalment, es va aprovar la pròrroga per al 2022 del conveni de col·laboració interadministrativa entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell per a la prestació dels serveis dels Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) a la nostra població.