Martorell disposa del programa Suport d’Ocupació Juvenil

515

Martorell disposa del programa Suport d’Ocupació Juvenil (SOJ) destinat a fomentar l’ocupació i la formació entre els joves de la localitat. La seva referent és la tècnica Aida Pons. Aquesta iniciativa busca proporcionar eines i recursos a joves, d’entre 16 i 29 anys, per tal de facilitar la seva incorporació al món laboral o el seu retorn al sistema educatiu.

El programa ofereix orientació, assessorament i seguiment individual i també brinda l’oportunitat de duu a terme activitats com ara sessions grupals fora o dins els centres educatius del municipi.

Des del SOJ, destaquen la xerrada celebrada a Formació Professional de l’Institut Joan Oró, on es va donar a conèixer el programa i es van tractar temes com el Currículum Vitae i altres eines de recerca de feina. A més, es coordinen esforços amb diferents agents del territori per maximitzar l’impacte i l’abast del programa.

La SOJ està instal·lada al Molí Fariner (en horari de matí de dilluns a divendres) i els dimecres el servei s’ofereix al Punt Jove del Centre Cultural (17.00 a 19.00h), oferint als joves un espai on poder rebre assessorament i suport.

Aquest programa s’adreça als joves residents a Martorell que ni treballin ni estudiïn, i estiguin inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al programa de Garantia juvenil, tot i que també s’ofereix ajuda per a la inscripció als no inscrits.

Amb aquest programa, Martorell reafirma el seu compromís amb el futur dels seus joves, proporcionant-los les eines necessàries per afrontar els reptes del món laboral i educatiu amb confiança i preparació.