Martorell diu “prou!” a la violència vers les dones amb un manifest i diverses activitats

845

La regidora de Benestar Social i Joventut de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, ha llegit avui un manifest institucional d’adhesió al Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, a la plaça de la Vila. L’han acompanyada l’alcalde Xavier Fonollosa, els regidors de l’equip de govern Adolf Bargués, Míriam Riera i Sergi Corral i prop d’un centenar de persones més.

La regidora Cristina Dalmau ha dit que “les administracions i la societat civil tornem a aplegar-nos per manifestar una vegada més el nostre rebuig a la violència masclista i per fer pública la nostra ferma voluntat de treballar fins eradicar-la”.

Dalmau ha tancat la proclama citant la cantant i activista pels drets civil Nina Simone, que deia: “La llibertat, per a mi, és no tenir por”. Seguidament, l’alcalde Fonollosa ha afirmat que “aquest d’avui ha estat un acte de país” i que “estem en guerra contra la violència masclista; una batalla que hem de guanyar”.

Després dels parlaments, Quico Valín, de l’Escola Municipal de Música de Martorell, ha interpretat Se ela preguntar (Si ella preguntés), de Dilermando Reis.

Tot seguit, tothom que ho ha volgut s’ha pogut fer una fotografia amb el cartell del lema de la campanya ‘Jo també dic prou!’; una imatge que es pot compartir a les xarxes socials i enviar-la a serveissocial@martorell.cat, fins el 27 de novembre.

D’aquesta manera l’Ajuntament, que s’ha adherit a la campanya ‘Jo també dic prou!’ contra la violència masclista, ha posat punt i final a tot un seguit d’activitats amb què, durant les últimes setmanes, ha volgut implicar els veïns del poble en la condemna de la discriminació i la violència vers les dones.

Cursos, tallers, funcions teatrals, exposicions
El Centre Cultural va acollir, el passat 2 de novembre, el curs ‘Intervenció amb nens i nenes que pateixen violència masclista’, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) amb el suport de la Diputació de Barcelona i adreçat a professionals. La psicòloga i responsable del SIAD Carme Cordón va impartir, el 10 de novembre, el taller ‘Sensibilització sobre igualtat de gènere i prevenció de la violència’.

Hi ha hagut funcions teatrals per als alumnes dels instituts martorellencs al Centre Cultural, amb la companyia Teatracció. Al mateix equipament, s’hi ha pogut visitar una exposició per conscienciar el públic més jove en l’eradicació de conductes sexistes en els entorns festius.

528 víctimes a la comarca
Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el segon trimestre del 2016 s’han registrat 528 denúncies per violència masclista, 35 més que al trimestre anterior. El 77,5% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, el 11,7% per atestat policial amb intervenció directa de la policia i el 8,3% per informe de lesions.