Martorell dóna suport al manifest per la dignitat de la pagesia impulsat per Unió de Pagesos

926

L’Ajuntament de Martorell va aprovar dilluns una moció de suport al manifest per la dignitat de la pagesia impulsat per Unió de Pagesos de Catalunya. Martorell ja va ser al gener punt d’acollida d’una de les columnes de la Marxa Pagesa, 200 tractors d’arreu del país que es dirigien a Barcelona per explicar els seus reptes de futur: “que el camp català contribueixi al benestar de la societat catalana”.

El sindicat Unió de Pagesos de Catalunya veu la necessitat de renovar el contracte de la societat amb el camp per tal que la Catalunya pagesa quedi unida al model de país del futur. D’aquesta necessitat en va sorgir la Marxa Pagesa i el manifest per la dignitat de la pagesia.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va manifestar el seu “suport a les reivindicacions dels pagesos, perquè són molt lícites i legítimes. Hi estem d’acord i entenem que no vulguin viure de subsidis, sinó que es valori bé el seu producte i puguin competir en igualtat de condicions”.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, va dir que “la pagesia necessita una legislació que garanteixi uns espais agraris protegits i productius, estudis d’impacte agrari que minimitzin els impactes de les infraestructures i els corregeixi, l’homogeneïtzació de les normatives que regulen el sòl urbanitzable i l’establiment del Pla Sectorial Agrari”.

També necessita “una definició de les noves zones amb limitacions naturals, desenvolupar polítiques específiques per a les zones periurbanes i la revisió de l’abusiva i arbitrària designació com a zona d’especial protecció aus, d’espais agraris i dels seus plans de gestió”, va reblar.

Unió de Pagesos reivindica la dignitat del camp català i el reconeixement, per part del govern, de l’activitat agrària; reclama més representativitat, suport, mesures compensatòries i equiparació social a d’altres col·lectius i un major compromís amb el sector en l’actual conjuntura de canvi social i polític de Catalunya.

Parada i fonda a Ca n’Oliveras
El 27 de gener Martorell va acollir la Marxa Pagesa, un dia abans que arribessin a Barcelona. A Ca n’Oliveres hi van dinar 186 tractoristes arribats del Pirineu, la plana de Lleida i l’Anoia amb els seus tractors. L’acció, convocada per Unió de Pagesos, va comportar una marxa de tres dies des de tots els punts del territori que va culminar a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona, on van reunir-se mig miler de tractors d’arreu del país.