Martorell encendrà els llums de Nadal el 24 de novembre amb el CET Can Cases i la Fada Estel com a protagonistes

718
Llums de Nadal. Foto: Daniel Garrido

L’Ajuntament de Martorell donarà el tret de sortida de la campanya de Nadal amb la tradicional encesa de llums que, com sempre, se celebrarà al pont del Diable i a la rambla de Les Bòbiles.

El Nadal representa, en la majoria de municipis, la campanya comercial més important de l’any per al petit comerç. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Martorell segueix donant suport al comerç local fomentant el Nadal en un dels moments claus de l’any per aquest sector.

Des de fa unes setmanes ja s’està començant a preparar el muntatge dels llums pels carrers i places de Martorell, que s’encendran el pròxim divendres 24 de novembre.

L’encesa de llums es realitzarà, com cada any, al pont del Diable i a la rambla de Les Bòbiles, dos dels punts més emblemàtics de Martorell. L’acte inclourà una cantada de nadales, xocolatada i una exhibició de patinatge a la pista de gel.

Cada any, Martorell fa un reconeixement a diferents col·lectius i entitats en l’encesa de llums de Nadal. El 2021, l’Ajuntament va homenatjar els professionals sanitaris i el seu paper exemplar durant l’epidèmia de la COVID-19 i, el 2022, va comptar amb la col·laboració de les associacions de comerciants, amb l’objectiu de destacar la importància del petit comerç.

Enguany, l’encesa de llums comptarà amb la participació dels treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual del Centre Especial de Treball (CET) de Can Cases, que aquest 2023 celebra el seu 25è aniversari.

Els treballadors del CET Can Cases, a més de participar en l’encesa de llums, també han estat protagonistes de la imatge gràfica de la campanya de Nadal a Martorell amb els seus dibuixos. Aquesta imatge gràfica serà la que apareixerà als cartells repartits per tot el poble i a les bosses per fomentar la campanya comercial. Aquesta acció se suma a la que realitzen cada any, com a encarregats de fer el manipulat i el repartiment de les flors nadalenques a totes les llars de Martorell.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que “aquest any hem convidat els treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual del Centre Especial de Treball Can Cases a l’encesa de llums com a reconeixement de la bona feina que fan. Aquests treballadors realitzen moltes de les feines de jardineria de tot el poble, i ho fan d’una manera impecable. Qui millor que ells, que ens porten cada any el Nadal a les nostres llars amb unes plantes fantàstiques, perquè donin el tret de sortida a aquest esperit nadalenc que tant ens agrada a Martorell”.

L’encesa de llums tindrà també un “protagonista molt màgic”, la Fada Estel, l’encarregada de repassar i apuntar totes les joguines que demanen els infants i de vetllar per la bona conducta de tots els nens i nenes de Martorell.

La Fada Estel serà, per primera vegada, l’encarregada d’encendre els llums de Nadal a Martorell. Frederic Cardús, president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, explica que: “Enguany hem volgut donar a conèixer el Patronat de la Cavalcada als martorellencs i martorellenques i explicar-los qui som, què fem i com ho fem. Per aquest motiu, hem volgut donar-li més protagonisme a la Fada Estel en una data tan especial com l’encesa de llums, ja que marca l’inici de la campanya nadalenca”.

L’Ajuntament de Martorell presentarà el cartell oficial i el programa de la ‘Màgia del Nadal’ el pròxim 14 de novembre a la Sala de Plens, que comptarà amb la participació dels treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball Can Cases.

Com cada any, l’encesa de llums serà el tret de sortida de la campanya de Nadal. Un acte que compta, tradicionalment, amb una alta participació i que anuncia als infants de Martorell l’arribada de les festes nadalenques.