Martorell engega activitats virtuals per celebrar el Dia Internacional dels Museus

978
Visites teatralitzades a l'Enrajolada
Visites teatralitzades a l'Enrajolada

Martorell se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) que es commemora el 18 de maig sota el lema ‘Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió’. Per aquest motiu, Museus de Martorell ha preparat activitats en línia durant tota la setmana: visites virtuals, concursos, puzzles i píndoles per a tota la família.

Les habituals activitats i visites físiques han hagut de reinventar-se en el moment present i oferir continguts en línia. Museus de Martorell proposa, al llarg de set dies, activitats per gaudir dels espais museístics des de casa. Tothom podrà endinsar-se al Canal YouTube de l’Ajuntament i gaudir de dues visites virtuals, una a l’Enrajolada Casa Museu Santacana i l’altra al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, avança que “estem treballant en un altre vídeo dedicat al Museu Municipal Vicenç Ros, que enguany celebra el 75è aniversari”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Al compte d’Instagram de Museus els seguidors han d’escollir el paisatge museístic que més els agradi d’entre 16 obres d’art repartides entre l’Enrajolada, el Vicenç Ros i el Muxart. Es podrà votar des d’avui i fins divendres. Dilluns 18 de maig es coneixerà la més valorada pels internautes.

També es proposa el ‘MartoQuiz’, un concurs de cinc preguntes diàries sobre el patrimoni i la història de Martorell, que es publicarà al web de l’entitat, al seu compte de Facebook i als stories d’Instagram.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Dia Internacional dels Museus 2020. Martoquiz, de Museus de Martorell

Es proposa també un puzzle diari amb il·lustracions dels elements de patrimoni arquitectònic martorellenc i, finalment, s’han recopil·lat vídeos, píndoles i activitats familiars proposades per Museus aquests dies de confinament a les seves xarxes socials de Facebook i d’Instagram. Per exemple,  ‘Montserrat a través de les obres dels Museus de Martorell’, ‘Visites teatralitzades als Museus de Martorell’ o ‘L’Enrajolada Casa Museu Santacana.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Al web de Museus de Martorell es pot trobar un nou apartat titulat #ElsMuseusacasa amb totes les píndoles i les activitats familiars generades.