Molí Empresa
Molí Empresa

El Molí Empresa continua la seva activitat reorientant serveis i oferint sessions informatives en línia adreçades a emprenedors, davant la situació generada per la COVID-19. El proper 20 de maig, a les 10.00h, s’ha programat una sessió per seguir donant suport a les persones que volen reemprendre durant aquesta situació sense parar l’activitat.

La sessió es farà de manera telemàtica a través de la plataforma Jitsi.org, on s’ha habilitat una sala anomenada ‘SessióEmprenedoriaMolí’ que és on els emprenedors hauran d’entrar per participar-hi. Els interessats han d’omplir previament el formulari d’inscripció a aquesta jornada a través d’aquest enllaç.

La sessió anirà a càrrec d’Ana Millán, tècnica d’Empresa i Emprenedoria i responsable del Viver d’Empreses del Centre de Promció Econòmica. En aquestes sessions s’explicarà quins serveis ofereix el Molí Empresa, què és, per a què serveix i a quines preguntes respon el pla de negoci, els tràmits més habituals per crear l’empresa i les formes jurídiques que una empresa pot adoptar per formalitzar-se.

A més, es tractaran les opcions de finançament disponibles, com la capitalització de l’atur, préstecs amb avals però amb condicions preferencials, microcrèdits sense avals i les ajudes i subvencions més habituals que es poden demanar per la creació d’una empresa, depenent de la forma jurídica que s’adopti. També s’informa de les darreres novetats generades davant aquesta situació de la COVID-19 i de diferents opcions disponibles per reemprendre com el programa Reempresa.

Les sessions han de servir perquè les persones emprenedores sàpiguen com se les pot ajudar des Centre de Promoció Econòmica i que tinguin una primera visió dels passos que han de seguir per tirar endavant el seu projecte empresarial, si hi ha algun cost associat i quins recursos públics estan a la seva disposició. La durada de les sessions serà d’una hora aproximada i es faran en grups reduïts.

Una vegada es disposi d’aquesta primera informació, el Molí Empresa ofereix la possibilitat de concretar un assessorament personalitzat per a l’acompanyament en l’elaboració del pla d’empresa i la seva revisió, concretar la forma jurídica o repassar els tràmits i registres a seguir, normatives, aspectes laborals, marques i patents, asessoraments TIC, o qualsevol altre tema relacionat amb la creació de l’empresa.