Martorell exigeix a Correus mantenir la màxima qualitat del servei i els llocs de feina

2612
Oficina Correus Martorell

L’Ajuntament de Martorell exigeix, en una moció presentada per Junts per Martorell al Ple Municipal d’aquest dilluns, que Correus i Telègrafs SA garanteixi el manteniment del número de llocs de feina estructurals a la població. Des del consistori s’adverteix que l’empresa pública està duent a terme una retallada en la contractació i que aquest fet comportaria un perjudici als usuaris locals.

En concret, es denuncia que SAE Correus i Telègrafs SA “està duent a terme una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l’ocupació estructural, així com els permisos i qualsevol tipus d’absència dels treballadors i treballadores”. Alhora, especifica que, a nivell local, “no porta a terme la contractació necessària per a la cobertura de la totalitat de les seccions de repartiment, tant en moto com a peu, així com els llocs d’atenció al client en l’Oficina de Correus de Martorell”, defensava el regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació

També es critica que Correus hagi adoptat aquesta decisió sense consultar o informar l’administració local.

El punt exigeix “afrontar diligentment la cobertura dels llocs estructurals de la Unitat de Repartiment de Martorell; mantenir la qualitat de les condicions laborals i garantir una plantilla amb prou treballadors per a pdoer fer les corresponents substitucions per malaltia, permisos o vacances; garantir el finançament que permeti la correcta prestació dels serveis postals, complint els paràmetres de qualitat determinats per llei. I garantir a tots els ciutadans el repartiment de correspondència cinc dies la setmana, com regula la Directiva Postal Europea”.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació

La moció recalca que Correus “és un servei públic a la ciutadania, empreses i administracions, que té un indubtable paper en la cohesió social, territorial i econòmica”, un pes que va augmentar durant l’estat d’alarma.

Movem Martorell es va adherir a Junts com a proposant de la moció i les altres tres formacions polítiques -PSC, ERC i C’s- també hi van votar a favor. Des de Movem, Xavi Sáez de Cortázar palesava “un canvi de model a la companyia per afeblir i arraconar l’àmbit postal i obrint les portes a una futura privatització de l’empresa”.

Xavi Sáez de Cortázar, regidor de Movem

Lluís Tomás (PSC) va explicar que la seva formació va visitar les oficines a Martorell i en va detectar alguns greuges: la manca de relleu estival de treballadors; la nul·la substitució de treballadors afectats de COVID-19 durant la pandèmia o el tancament de l’oficina postal del carrer de Sant Antoni Maria Claret els dissabtes al matí.

Lluís Tomás, regidor del PSC

Pel portaveu d’ERC Martorell, Víctor de León, “s’està intentant canviar l’estructura de Correus per tal d’acostar-se més al model de gestió d’una empresa privada”. De León creu lògic que “un dels primers efectes d’això siguin les queixes dels treballadors” i aboga “per a que segueixi sent 100% públic, amb visió de servei i vocació que no sigui d’empresa privada”.

Víctor de León, regidor d'ERC

Juan José Pérez (C’s) també va votar a favor de la moció exposant que “Correus ha experimentat molts canvis en el servei, s’ha desplomat la correspondència tradicional i s’ha multiplicat el servei d’enviament de paquets, i les mesures per cobrir personal i puntes de treball han deixat molt que desitjar”.

Juan José Pérez, regidor de Ciutadans

Durant la sessió plenària, es va aprovar una moció favorable al foment de la Formació Professional i la Formació Dual a Martorell, i una altra de suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Totes les forces polítiques van signar una Declaració Institucional que mostra el suport als drets humans i a les llibertats davant la crisi humanitària dels refugiats afganesos. Reclama a la comunitat internacional que dugui a terme totes les accions necessàries per preservar la vida de la població i, en especial, de les dones i les nenes afganeses, així com donar suport i col·laboració amb les entitats catalanes que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol·licitants d’asil.

També es van aprovar una moció de C’s, amb esmenes de Junts per Martorell, per sol·licitar el retorn d’un percentatge dels ingressos d’apostes esportives per a l’esport de base.