Els municipis de Martorell i Esparreguera estreten vincles en l’àmbit cultural

475

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha convidat aquesta tarda l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, a gaudir de l’espectacle Style, un mag a la moda a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, dins la programació de La Màgia del Nadal. El proper 8 de gener, Fonollosa assistirà al Teatre de La Passió d’Esparreguera per veure Aladdin #thepopmusical. D’aquesta manera, ambdós batlles han volgut fer visible la voluntat d’establir col·laboracions en matèria cultural.

Enguany, el programa de La Màgia del Nadal de Martorell inclou la promoció d’alguns espectacles nadalencs de la veïna població d’Esparreguera i viceversa, amb l’objectiu que els veïns i veïnes coneguin l’oferta cultural que es fa a les poblacions properes, fomentar sinèrgies en aquest àmbit i estendre-les a la resta de municipis de la comarca.

“L’alcalde d’Esparreguera i jo coincidim en molts fòrums supramunicipals i vam pensar fer alguna activitat creuada aquestes festes nadalenques. La idea, però, és mantenir aquest intercanvi cultural tot l’any. Tots els alcaldes del Baix Llobregat Nord tenim una excel·lent relació. En molts àmbits treballem en xarxa i de manera conjunta, per tal d’aprofitar recursos i idees”, ha explicat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Estic molt content de compartir avui aquesta activitat. Martorell i Esparreguera tenen una vinculació molt intensa. Una forma fàcil d’exemplificar-la era a través de les activitats nadalenques. El futur del municipalisme ha de passar per una major cooperació entre pobles i ciutats. Hem de poder mancomunar serveis i organitzar-nos per reclamar millores. És bona política, bona governança i reverteix en millores per ambdós municipis”, ha apuntat Rivas.

Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera

L’alcalde de Martorell ha recordat la importància d’oferir cultura, de qualitat i a preus assequibles, a prop de casa. “A la pandèmia vam estar orfes de cultura i, ara que no tenim cap mena de restricció, tots els municipis hem multiplicat les activitats que teníem, amb una rebuda boníssima per part de la ciutadania”. “Seguirem apostant per una major cooperació i treball en xarxa al Baix Llobregat Nord, compartint activitats i fomentant la cultura per a tots els públics”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La Nau 2 de Ca n’Oliveres s’ha omplert aquest dijous amb més de 240 persones per veure l’actuació del Mag Dídak i el seu xou Style, un mag a la moda. Una proposta moderna, plena d’il·lusions, amb ritme que ens ha guiat dins d’un espectacle de màgia, fresc, dinàmic i divertit per a tots els públics. Una posada en escena espectacular que ens ha transmès “bon rotllo” juvenil, amb referències d’actualitat, dansa, hip-hop, i més.

Els espectacles de màgia seguiran a la Nau 2 a partir de gener. Així, el dia 2 tindrem Sinergia 3.0 de la companyia Nueveuno. Està fonamentat en la reinterpretació de Leonardo DaVinci, amb l’objectiu de generar la reflexió dels assistents sobre dos eixos principals: el visual i l’emocional.

El 3 de gener ens visitarà el Mag Karlus amb Toilet, un teatre de gest i objectes, de la mà d’una companyia guardonada amb diferents reconeixements, entre ells el Premi Internacional Almussafes i el Premi Festival Còmic de Figueres, els dos rebuts l’any 2011.

I el 4 de gener gaudirem del Sergi Buka i Magikíssim, un clàssic de la màgia i del joc de mans, més que recomanable. Aquest espectacle farà viatjar el públic cap a l’Orient amb les mil·lenàries ombres xineses que endinsaran els més petits en el món de la màgia i la il·lusió.