Recital de clàssics diumenge a Santa Maria amb la formació Leipzig Ensemble

478
Concert Leipzig Ensemble

La formació musical Leipzig Ensemble, integrada oficialment per la soprano martorellenca Carme Miró, i les esparreguerines Montserrat Sitjà (violoncel) i Mercè Sanchís (orgue), actuarà diumenge 1 de gener, a les 13.00h, a l’Església de Santa Maria. Tot i que aquesta vegada, per motius personals, Mercè Sanchís no hi podrà actuar, i en el seu lloc ho farà la pianista veneçolana Luz Mabel Medina.

El recital començarà amb obres clàssiques del compositor italià Giovanni Battista Pergolesi, “una música amb to festiu que permet omplir de solemnitat el concert de Nadal”, explica la soprano Carme Miró. Continuaran amb obres de Johan Sebastian Bach i de Georg Friedrich Händel, com són El Largo, “que és una peça molt coneguda amb una bellesa festiva, i també el paper de soprano d’El Mesías. El concert acabarà amb tres composicions de caràcter més popular. Tot plegat durarà uns 40 minuts”.

Amb tot, aquest any inclouran dues peces noves al programa, “una de violoncel i orgue del compositor alemany romàntic Georg Eduard Goltermann, i també una nadalenca tradicional anglesa amb què es conclourà el concert”. “Tot i que tenim un públic molt fidel que ve cada any, convido tothom a venir perquè aquesta és l’única proposta de Nadal d’aquest tipus a Martorell i paga la pena aprofitar-la”, indica Miró.

L’agrupació es va formar el 2014 amb l’objectiu de moure la música clàssica a les esglésies de Martorell. “La idea de formar aquesta agrupació es va consolidar durant un viatge a Leipzig, la ciutat d’Alemanya on va treballar i viure Bach. En una de les meves visites, vaig comunicar a uns companys que tenia ganes fer música clàssica a Martorell i així, quan tots vam poder ser-hi a la ciutat, vam iniciar el projecte, i fins avui”.

L’actuació s’oferirà amb sistema de taquilla inversa, és a dir, els assistents decidiran, un cop acabat el concert, pagar el que considerin oportú, establint lliurement el preu de l’entrada. L’objectiu d’aquest mètode és que tothom pugui gaudir de la cultura i pugui passar una bona estona amb els intèrprets i la resta de públic.