Martorell instal·larà una vintena de bancs fets de materials reciclats i reutilitzables

1494
Banc Ecodissenyat
Banc Ecodissenyat

Martorell incorporarà a carrers i places del municipi una vintena de bancs ecodissenyats de plàstic reciclat, cedits per la Diputació de Barcelona. Aquests bancs són molt resistents i reciclables, i promouen una menor generació de residus. L’Ajuntament es beneficia d’una de les accions del Catàleg de Serveis a les Administracions Locals, que forma part del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-19.

Entre les característiques bàsiques dels nous bancs destaca que no requereixen manteniment; no s’estellen ni s’esquerden; no es podreixen; no es ressequen ni es veuen afectats per la humitat, gràcies a l’alta resistència que tenen a les inclemències meteorològiques.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Adolf Bargués, subratlla que “estructuralment són iguals que els actuals bancs, però gràcies a estar fets d’un plàstic reciclat que no s’esberla, aporten una solució de durabilitat més gran”. Així, en acabar la seva etapa útil, els nous bancs es podran reciclar de nou, quelcom fins ara molt dificultós.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Bargués destaca que la filosofia dels nous bancs s’emmarca “en els objectius mediambientals, que no només són de no generar residus, sinó de reutilitzar materials”. La seva instal·lació ha d’ajudar la ciutadania a conscienciar-se d’utilitzar el contenidor groc: “el plàstic és un subproducte del petroli que té un alt cost energètic d’elaboració. Si el dipositem al contenidor groc i el reciclem, n’allarguem la vida molt més enllà”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Pel regidor, aquestes accions tenen “un retorn immediat per als ciutadans en forma de reducció de la Taxa d’Escombraries, i també un retorn a més llarg termini, ja que el banc ecodissenyat s’ha fet amb el plàstic dipositat al contenidor groc”.

La Diputació de Barcelona ha cedit, en total, 6.087 bancs d’aquestes característiques a ajuntaments de la demarcació, amb una partida econòmica de 999.974,25 euros. D’aquests, al Baix Llobregat se n’instal·laran 1.025.