Martorell mantindrà el confinament nocturn fins al proper 20 d’agost

344

Martorell mantindrà el confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí almenys fins al proper 20 d’agost. La Generalitat ha sol·licitat la pròrroga del toc de queda durant dues setmanes més en aquells municipis amb una incidència de casos de COVID-19 més alta.

El toc de queda està en vigor d’1.00 a 6.00h de la matinada per a poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 contagis per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Ara, la nova pròrroga amb què treballa el govern català rebaixa aquest llindar de la incidència acumulada fins als 250 casos, cosa que ha fet engrossir la llista de municipis per als propers dies. Aquesta modificació de la mesura ha de rebre l’aval del TSJC.

La mesura, que encara està pendent de rebre l’aval del TSJC, afecta a un total de 176 municipis, entre els quals Martorell. La Generalitat ja va afirmar que el toc de queda hauria d’estar en vigor, almenys, tres setmanes, perquè sigui una mesura efectiva.

Fins ara cada set dies entraven i sortien municipis del toc de queda en funció de la situació epidemiològica de cada territori, però ara el govern ha decidit prorrogar la mesura durant dues setmanes. D’aquesta manera, el toc de queda s’afegeix a la prohibició de mantenir oberta qualsevol activitat a partir de les 0.30h.

Dades coronavirus a Martorell

Avui a Martorell hi ha nou persones, tres del poble i sis de fora, positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha cinc persones, dues de Martorell i tres de fora, ingressades. I tenim 284 veïns i veïnes confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus al nostre municipi és avui d’1,09 i el risc de contagi és molt alt. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.