Tretze municipis pertanyents a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) han decidit no prohibir temporalment l’accés dels patinets elèctrics als autobusos de la seva titularitat. Són Martorell, Mataró, Sabadell, Terrassa, Manresa, Abrera, Pallejà, Lloret de Mar, Olot, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Cunit.

En ser titulars del seu servei de transport urbà, tots aquests ajuntaments han decidit no seguir la prohibició, que va entrar en vigor l’1 de febrer i durant sis mesos, aprovada pel Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) arran de l’incendi d’un patinet amb tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

D’entre els ajuntaments que formen part de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) que són titulars del seu servei de transport urbà, els que han decidit també prohibir l’entrada del patinet elèctric en el transport urbà són els següents : Cerdanyola, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sitges i Reus.