Especials a l’emissora municipal per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio

4477

Ràdio Martorell 91.2 FM ha celebrat avui el Dia Mundial de la Ràdio. L’emissora municipal ha confeccionat una graella especial amb una matinal en directe, programes de La Xarxa de Comunicació Local dedicats a l’efemèride, càpsules sobre la història del mitjà i els espais de producció pròpia, i una selecció musical relacionada amb la ràdio.

Aquest matí, de 9.00 a 13.30h, hem pogut gaudir d’un programa especial en directe conduit per Assumpta Mera, presentadora de Mil moments musicals, i Rosa Maria Farreras, presentadora d’Una rosa i tu, amb la col·laboració dels companys de Quanta dignitat Pau Corbalán i Cèlia Chulià. Hi han intervingut veus històriques i actuals de l’emissora, amb trucades dels oients, connexions en directe, concursos i sortejos.

A la tarda, a partir de les 16.00h, han pogut sentir Històries de ràdio, produït per La Xarxa de Comunicació Local. Hem recuperat els arxius sonors de la ràdio local, la memòria d’emissores d’arreu de Catalunya. Retalls d’entrevistes, retransmissions, curiositats i moments emocionants viscuts des de la ràdio de proximitat.

A les 17.00h, Ràdio i Pau, organitzat per la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco (FCACU) amb la col·laboració de La Xarxa. El programa ha recollit l’acte que s’ha fet aquest matí a les 8.00h en què hi ha hagut dues taules rodones per debatre sobre ràdio i pau, el lema escollit per aquest any.

Tot seguit, els oients han pogut recuperar Martorell societat anònima i Diàlegs del dia, dos espais històrics dels arxius de l’emissora per tractar diferents aspectes radiofònics d’interès col·lectiu.

A les 21.00h, el programa musical Revolta Sonora, presentat per Andreu Ortega, posarà el colofó a la jornada amb una selecció de cançons rock, ska, reggae i punk amb la ràdio com a protagonista.