Martorell s’adhereix al nou conveni per a la protecció del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix

911

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha participat aquest matí en la signatura del nou Conveni Marc per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix. A l’acte, que s’ha celebrat al Centre d’Interpretació de la Natura de la Muntanya de Sant Ramon, de Sant Boi de Llobregat, hi han participat alcaldes i alcaldesses de setze municipis de la comarca. L’objectiu d’aquest conveni és millorar l’eficiència de la gestió pública i de la col·laboració amb els agents privats del territori agroforestal.

L’alcalde de Martorell ha explicat que es pretén “preservar tot l’entorn forestal que tenim al Baix Llobregat i, a banda, tenir una visió global, és a dir, que totes aquelles actuacions que s’hagin de fer dins del medi natural es facin sempre des d’un punt de vista unitari i amb unes solucions globals”. Per aconseguir-ho, s’establirà una dinàmica de treball que consistirà en “reunions mensuals dels tècnics de medi ambient de cadascun dels municipis per veure quines actuacions es poden dur a terme”. Així, s’abordaran qüestions considerades “micro, que afecten a cada municipi però que la decisió es prendrà globalment” i també “es treballarà en un Pla Director que reguli els usos d’aquesta massa forestal i la convivència entre l’entorn natural i l’ús social”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El nou conveni considera com a àmbit territorial de les Muntanyes del Baix, els espais no urbanitzables de muntanya de la comarca del Baix Llobregat situats entre el delta del Llobregat, el riu Llobregat, el riu Anoia i el Parc del Garraf, conformant un nou àmbit geogràfic coherent.

Concretament, els municipis que s´’han adherit són: Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana, Viladecans i Martorell.