El Dia d’Europa vol animar la ciutadania a votar en les Eleccions Europees del 9 de juny

427

L’Ajuntament de Martorell se suma, aquest dijous 9 de maig, a la commemoració del Dia d’Europa. Enguany, des del Parlament Europeu es vol aprofitar l’efemèride per tal d’engrescar la ciutadania a votar en les Eleccions Europees, que en territori espanyol se celebraran diumenge 9 de juny.

Parlament Europeu i autoritats d’àmbit nacional i local envien així un missatge d’unió als 440 milions de ciutadans europeus sobre la importància d’aquestes eleccions europees per al futur del vell continent.

Aquesta data recorda el discurs que l’any 1950 va pronunciar Robert Schuman, apel·lant a una nova forma de cooperació que fes impossible noves guerres. Schuman també va assegurar que la unió dels països europeus no es faria de cop ni a través d’un pla únic; ans el contrari, va avisar que caldrien moltes accions concretes, dia a dia, pas a pas.

74 anys després d’aquell discurs que va posar les bases del què avui és la Unió Europea, la cooperació, la solidaritat i els valors comuns segueixen sent la millor recepta per fer front als grans desafiaments plantejats a escala global com també per garantir el benestar, la seguretat i la llibertat de la ciutadania europea.