Martorell s’omple de color, d’alegria i de gent a tots els escenaris del dia central de Festa Major

1532
Festa Major 2017

Milers de persones van gaudir, al llarg de tot el dimarts, dels actes programats en el dia central de Festa Major a Martorell. El Holi Festival va portar més d’un miler de persones al carrer de Josep Vilar i el Carpe Birrem també va tenir una bona acceptació. El públic tampoc es va voler perdre l’àmplia oferta nocturna de concerts, amb La Casa Azul i Dolo al capdavant, així com les visites teatralitzades, la missa i el concert vermut del matí i migdia.

Festival de color i de música al carrer de Josep Vilar. El Holi Festival va demostrar que segones parts sí que poden ser bones i més d’un miler de martorellencs de totes les edats van gaudir amb les dues hores de música i amb la batalla de pols de colors. El dj martorellenc Pablo Picón va servir el menú musical i el públic, l’alegria i el color en una festa d’origen indi que ha tingut un molt bon encaix dins el calendari festiu local, com posen de relleu les opinions dels martorellencs entrevistats.

Opinions del Holi Festival. Montse, Irene, Yolanda, Lluís, Alba i Roc.

També repetia el Carpe Birrem al contigu passeig de la Creu Roja. Des de les 18.00h i fins entrada la matinada, centenars de persones van degustar algunes de les 9 cerveses artesanes presents, acompanyades de dues food trucks que els oferien hamburgueses i creps. Per un dels organitzadors de l’esdeveniment, Ausiàs Ballart -de l’empresa Esdeveniments 7 Vetes- “hem aterrat a Martorell amb una mostra d’aquest tipus de fires que portem arreu. Comptem també amb un sommelier musical i un expert que assessora la gent de la representació de cerveses artesanes de tot tipus que es poden degustar: rosses i negres de diferents graduacions, sense gluten o sense alcohol, per satisfer tots els públics”.

En general, la concurrència també va valorar molt positivament aquesta oferta de cervesa i gastronomia.

Opinions del Carpe Birrem. Carles, Asunción, Carme, Roger, Ivan, Lídia i Sílvia

Visites a l’Enrajolada, Missa i Concert-vermut

La jornada s’havia encetat amb les 3 visites teatralitzades de Museus de Martorell a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana, i que van comptar amb 110 visites. Un dels visitants, Joan Llort, destacava al final de la visita el privilegi que té Martorell de disposar d’un espai museístic d’aquestes característiques.

Joan Llort, assistent a la visita teatralitzada a l'Enrajolada

Tot seguit, va tenir lloc a l’església de Santa Maria la missa solemne de l’Assumpció de Maria. Per iniciativa de Mossèn Tirado, enguany es va afegir una ofrena a càrrec dels Gegants i els Capgrossos de Martorell -que van fet ballar les seves figures dins del temple- i de l’ONG Mans Mercedàries. A la sortida, la plaça de l’Església, 500 persones van ser al concert-vermut amb la formació d’Amadeu Rosell. El músic va fert beure a porró la concurrència mentre interpretava una peça musical. Un tendal gegant sobre les taules va protegir el públic del sol.

La Casa Azul i Dolo centren la Festa Grossa

La nit va engegar a l’aparcament annex al passeig de la Creu Roja. 400 persones van veure l’espectacle de circ de carrer de la Companyia La Tal. The incredible box era el nom del muntatge, que aquest estiu la companyia rubinenca ha portat a Catalunya per primer cop després d’estrenar-lo el 2013 a Alemanya i fer-lo voltar arreu d’Europa.

Tot seguit van arribar els concerts. La Casa Azul, amb Guille Milkyway al capdavant, va portar els aires més pop a la nit martorellenca amb uns 2.500 assistents. A continuació va ser el torn de Dolo. L’ex cantant del grup Pastora va interpretar els temes del seu primer disc en solitari: Copilotos. La vetllada la van rematar les sessions de dj de Guille Milkyway i de Dj Enoxx.